Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Одржан Форум “Жене и мушкарци у одговору на изазове климатских промена”

13. Фебруар Одржан Форум “Жене и мушкарци у одговору на изазове климатских промена”
Шабац је данас домаћин форума “Жене и мушкарци у одговору на изазове климатских промена” који организује канцеларија UN Women Srbija у оквиру пројекта “Локални развој отпоран на климатске промене”.
Основна идеја форума је да се најбољи пројекти из локалних заједница прикупе и да им се пружи подршка за даљи развој како би њихова имплементација допринела смањењу емисије штетних гасова са ефектом стаклене баште.
Представницима Града и цивилног друштва представљени су данас механизам и родно сензитивни критеријуми унутар два позива “Изазов отворених података” и “Изазов за зреле пројектне идеје”.
На форуму је било речи о политичким оквирима за увођење родних перспектива у развојне политике, подизању свести у Шапцу о предностима имплементације родно осетљивог и одрживог урбаног развоја.
О позивима за иновативна решења говорила је Ана Секе координаторка пројекта UNDP. О родно осетљивим критеријумима унутар позива за иновативна решења из области климатских промена причала је Наталија Остојић из канцеларије UN Women Srbija. Родне аспекте одрживог развоја представила је Милена Зиндовић испед Женског архитектонског друштва, а урбаниста Ксенија Лукић говорила је о Одрживом развоју Шапца.
Градоначелник Небојша Зеленовић рекао је да су климатске промене за Град Шабац важна тема и подсетио на пројекат изградње Савапарка.
-Добро је да се отвори оваква тема и добију тачни подаци из места у којима људи живе. Желимо да мале средине буду добра места за живот. Климатске промене и загађање су теме које свима делују далеко, али су заправо део наше свакодневице. Ако се добро загледамо у њих и посветимо им пажњу мале локалне средине могу да буду добра места за живот, рекао је градоначелник.
Градоначелник је присутнима представио и јединствену политику Града Шапца која је омогућила мештанима месних заједница да одлуче како ће потрошити новац од пореза на имовину за унапређење квалитета живота у месту у ком живе.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'