Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обука запослених у Градској управи
за финансијско управљање и контролу

09. Април Обука запослених у Градској управи <br> за финансијско управљање и контролу
Обука за финансијско управљање и контролу (ФУК) одржана је данас за запослене у Градској управи града Шапца. Финансијско управљање и контрола је законска обавеза сваке локалне самоуправе и државе у процесу приступања Европској унији, а Шабац је једини град у Србији који је увео ФУК.

Према наводима градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, ФУК постоји како би грађани могли најбоље да разумеју радне процесе и процедуре у Градској управи.
-Финансијско управљање и контрола ће омогућити да се према сваком грађанина Шапца потупа на исти начин. То, са једне стране, уводи равноправност, а са друге стране законитост и транспарентност у поступку. Ово што ми сада примењујемо у Шапцу треба да буде уведено у читав јавни систем Републике Србије, у државну администрацију, у све локалне администрације и у сва предузећа било да су она локална или републичка. Ово што ми радимо у Шапцу треба да буде правило поступања у јавном сектору, рекао је Зеленовић.

Он је додао да овај процес треба да доведе до уштеда новца и времена грађанима Шапца.
-А да тај новац, након уштеда и квалитетног располагања са њим, заврши првенствено у капиталним инвестицијама нашег града. Ми верујемо да је ово један озбиљан помак у пословању, на који смо иначе обавезни, уколико желимо у Европску унију, подвукао је Зеленовић.

Слободан Илић, руководилац Радне групе за ФУК, истиче да ће грађани Шапца имати много транспарентнији увид у трошење градског новца.
-У овом процесу је јако важно уређење локалне администрације. Дефинишу се процедуре и институционализује се локална админстрација, која је у складу са најбољом праксом земаља Европске уније. Локална администрација постаје пуни сервис грађана Шапца. Овом обуком се настоји да се подигне учинак свих јавних службеника, а да се грађанима олакшају процедуре, рекао је Илић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
23. Август 2019.

Реконструкција водоводне мреже у Кнеза Лазара

У понедељак 26. августа почеће реконструкција водоводне мреже у улици Кнеза Лазара у делу ближем Карађорђевој улици. Због реконструкције биће уведена забрана паркирања у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'