Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обука запослених у Градској управи
за финансијско управљање и контролу

09. Април Обука запослених у Градској управи <br> за финансијско управљање и контролу
Обука за финансијско управљање и контролу (ФУК) одржана је данас за запослене у Градској управи града Шапца. Финансијско управљање и контрола је законска обавеза сваке локалне самоуправе и државе у процесу приступања Европској унији, а Шабац је једини град у Србији који је увео ФУК.

Према наводима градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, ФУК постоји како би грађани могли најбоље да разумеју радне процесе и процедуре у Градској управи.
-Финансијско управљање и контрола ће омогућити да се према сваком грађанина Шапца потупа на исти начин. То, са једне стране, уводи равноправност, а са друге стране законитост и транспарентност у поступку. Ово што ми сада примењујемо у Шапцу треба да буде уведено у читав јавни систем Републике Србије, у државну администрацију, у све локалне администрације и у сва предузећа било да су она локална или републичка. Ово што ми радимо у Шапцу треба да буде правило поступања у јавном сектору, рекао је Зеленовић.

Он је додао да овај процес треба да доведе до уштеда новца и времена грађанима Шапца.
-А да тај новац, након уштеда и квалитетног располагања са њим, заврши првенствено у капиталним инвестицијама нашег града. Ми верујемо да је ово један озбиљан помак у пословању, на који смо иначе обавезни, уколико желимо у Европску унију, подвукао је Зеленовић.

Слободан Илић, руководилац Радне групе за ФУК, истиче да ће грађани Шапца имати много транспарентнији увид у трошење градског новца.
-У овом процесу је јако важно уређење локалне администрације. Дефинишу се процедуре и институционализује се локална админстрација, која је у складу са најбољом праксом земаља Европске уније. Локална администрација постаје пуни сервис грађана Шапца. Овом обуком се настоји да се подигне учинак свих јавних службеника, а да се грађанима олакшају процедуре, рекао је Илић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
27. Мај 2019.

Раскопавање у Мачванској улици

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'