Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обележене друге Тројице - слава града Шапца

28. Мај Обележене друге Тројице - слава града Шапца
Богослужењем у Храму светих апостола Петра и Павла, а затим свечаном литијом централним градским улицама и резањем славског колача у цркви, Шабац је данас обележио славу-Друге Тројице, силазак светог Духа на апостоле.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић честитао је Шапчанима градску славу, са жељом да имају мир, благостање и срећу у својим домовима, и да у граду сви живе боље.
- Лепо је видети да су грађани Шапца све бројнији на литургији и литији. Ово је дан када се сабирамо и окупљамо у нашем храму и славимо градску славу. Захвалан сам свештенству шабачке цркве и нашем владики Лаврентију на преданости и напорима да данашњи дан обележеимо достојанствено. Било је дивно прошетати централним градским улицама. Из Шапца смо послали поруку да су пријатељство, толеранција и мир циљеви блиски грађанима Шапца. Желим да Шабац буде добро место за живот, а да сви суграђани буду поносни што живе у овом граду и да заједно унапређујемо наш град, поручио је градоначелник Шапца.
Обред резања славског колача обавили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и епископ шабачки Лаврентије, који је истакао да је данас важан дан, дан када црква слави рођендан.
- Сваке године се окупљамо око цркве и под окриљем спаситеља, који бди над храмом и чува све оне који улазе у цркву. Радује ме што суграђани не заборављају своју цркву и што не заборављају своје душе. Захвалан сам свима који су дошли да заједно поделимо овај радостан дан и желим им сваку срећу и благостање, рекао је владика шабачки Лаврентије.
Поред градоначелника Шапца литургији у храму и литији присуствовали су и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, чланови Градског већа, директори јавних предузећа и установа културе.
Шабац је Друге Тројице као градску славу обележавао до Другог светског рата. Градска слава обновљена је 2001. године.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'