Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обележене друге Тројице - слава града Шапца

28. Мај Обележене друге Тројице - слава града Шапца
Богослужењем у Храму светих апостола Петра и Павла, а затим свечаном литијом централним градским улицама и резањем славског колача у цркви, Шабац је данас обележио славу-Друге Тројице, силазак светог Духа на апостоле.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић честитао је Шапчанима градску славу, са жељом да имају мир, благостање и срећу у својим домовима, и да у граду сви живе боље.
- Лепо је видети да су грађани Шапца све бројнији на литургији и литији. Ово је дан када се сабирамо и окупљамо у нашем храму и славимо градску славу. Захвалан сам свештенству шабачке цркве и нашем владики Лаврентију на преданости и напорима да данашњи дан обележеимо достојанствено. Било је дивно прошетати централним градским улицама. Из Шапца смо послали поруку да су пријатељство, толеранција и мир циљеви блиски грађанима Шапца. Желим да Шабац буде добро место за живот, а да сви суграђани буду поносни што живе у овом граду и да заједно унапређујемо наш град, поручио је градоначелник Шапца.
Обред резања славског колача обавили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и епископ шабачки Лаврентије, који је истакао да је данас важан дан, дан када црква слави рођендан.
- Сваке године се окупљамо око цркве и под окриљем спаситеља, који бди над храмом и чува све оне који улазе у цркву. Радује ме што суграђани не заборављају своју цркву и што не заборављају своје душе. Захвалан сам свима који су дошли да заједно поделимо овај радостан дан и желим им сваку срећу и благостање, рекао је владика шабачки Лаврентије.
Поред градоначелника Шапца литургији у храму и литији присуствовали су и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, чланови Градског већа, директори јавних предузећа и установа културе.
Шабац је Друге Тројице као градску славу обележавао до Другог светског рата. Градска слава обновљена је 2001. године.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Октобар 2018.

Прикључење на гас у улици Јарачких жртава

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Јарачких жртава ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'