Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обележена слава Пчеларског друштва Шабац

01. Април Обележена слава Пчеларског друштва Шабац
Пчеларско друштво Шабац данас је обележило славу удружења Цвети и прославило значајан јубилеј-125 година постојања.
Обреду ломљења славског колача присуствовали представници епархије шабачке на челу са владиком Лаврентијем, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, представници Пчеларског друштва Шабац, Савеза пчеларских организација Србије, гости и бројни пчелари из земље и иностранства.
Присутнима се обратио Зоран Веселиновић, председник Пчеларског друштва Шабац, који је изразио задовољство што се на прославу њиховог јубилеја одазвало доста поштоваоца пчеларства. Он је истакао да је нарочито поносан на велики јубилеј овог Друштва, 125 година постојања и рада.
- Негујући и чувајући вредности на којима је изграђено наше Друштво, али и гледајући у будућност, трудимо се да напредујемо, усавршавамо се и оснажујемо наше делатности. Никада као сада није било толико важно да пчеларство и пчелари буду јединствени, сложни и чврсто повезани, јер само тако можемо да истрајемо и успемо у овом послу, рекао је Зоран Веселиновић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је рекао да Град увек уз пчеларе, како би напредовали и ширили своју делатност.
- Шапчани можда и не знају да је наш крај највећи произвођач меда у земљи, баш као што се произведе највише меса и воћа. Да би били шампиони у производњи воћа и лешника, наше пчеларство мора бити развијено, са доста пчела способних да опраше те засаде. Зато увек истичемо да пчелари раде велики и важан посао за целокупну пољопривреду овог краја. За неке пчеларе ово је озбиљан бизнис, за неке је само хоби, али без обзира из ког се разлога баве пчеларством, Град Шабац им ставља своје ресурсе и помоћ на располагање, подвукао је градоначелник Зеленовић.
Окупљеним пчеларима обратио се и представник Савеза пчеларских организација Србије, а затим је проф. др Зорица Кубуровић одржала кратко предавања.
На крају званичних обраћања, представници Пчеларског друштва Шабац доделили су захвалнице и признања заслужнима на њиховом стодвадесетпетогодишњем путу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'