Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обележена десетогодишњица Канцеларије за младе

14. Април Обележена десетогодишњица Канцеларије за младе
Канцеларија за младе (КЗМ) града Шапца синоћ је пригодним програмом у Шабачком позоришту обележила десет година постојања и рада. За то време КЗМ је остварила више од 60 пројеката, организовала бројне радионице, трибине, едукације и обуке. Успостављена је сарадња са основним, средњим и високим школама, студентским организацијама из Београда, различитим удружењима, установама и организацијама које се баве активизмом младих. Партнери у раду КЗМ су и Центар за социјални рад, Министарство за омладину и спорт, Национална асоцијација канцеларија за младе, Стална конференција градова и општина и бројне установе културе. Ојачане су везе са ђачким парламентом, а посебно је промовисан волонтерски рад. Првих десет година Канцеларије за младе у Шапцу биће запамћене и по промоцији књига младих аутора, спортским манифестацијама и хуманитаним акцијама.
Све је то, како је истакла Наташа Лазовић, координаторка КЗМ, рађено са једним циљем – да наши млади суграђани имају прилику да квалитетно проводе слободно време, да поред формалног стекну и неформално образовање и буду привржени идејама волонтеризма и активизма.
Она се захвалила Граду Шапцу на подршци и одлучности у јачању капацитета политике за младе.
Обраћајући се присутнима, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да су млади најзначајнији ресурс и снага града Шапца и зато су у врху приоритета локалне политике.
- Омладинску политику не посматрамо као средство за решавање проблема, већ као важан простор у коме млади могу да делују као активни грађани. У таквом свету млади имају могућност да сами изразе оно што је најбоље за њих, да њихово мишљење буде саслушано и уважено. На тај начин остварује се потпуна интеграција младих у друштвене токове и елиминише свака могућност манипулације младима, нагласио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
У програму посвећеном јубилеју шабачке Канцеларије за младе учествовали су: Дечји хор "Младиша", Школица глуме "Шарена шаргарепица", КУД "Абрашевић", рецитатор Никола Марковић и волонтери Канцеларије за младе.


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Фебруар 2019.

Радови у улици војводе Вука

ЈКП „Водовод-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Војводе Вука број 14. због због поправке канализационе цеви у периоду од 18. до 22. фебруара 2019. године ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'