Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обележена десетогодишњица Канцеларије за младе

14. Април Обележена десетогодишњица Канцеларије за младе
Канцеларија за младе (КЗМ) града Шапца синоћ је пригодним програмом у Шабачком позоришту обележила десет година постојања и рада. За то време КЗМ је остварила више од 60 пројеката, организовала бројне радионице, трибине, едукације и обуке. Успостављена је сарадња са основним, средњим и високим школама, студентским организацијама из Београда, различитим удружењима, установама и организацијама које се баве активизмом младих. Партнери у раду КЗМ су и Центар за социјални рад, Министарство за омладину и спорт, Национална асоцијација канцеларија за младе, Стална конференција градова и општина и бројне установе културе. Ојачане су везе са ђачким парламентом, а посебно је промовисан волонтерски рад. Првих десет година Канцеларије за младе у Шапцу биће запамћене и по промоцији књига младих аутора, спортским манифестацијама и хуманитаним акцијама.
Све је то, како је истакла Наташа Лазовић, координаторка КЗМ, рађено са једним циљем – да наши млади суграђани имају прилику да квалитетно проводе слободно време, да поред формалног стекну и неформално образовање и буду привржени идејама волонтеризма и активизма.
Она се захвалила Граду Шапцу на подршци и одлучности у јачању капацитета политике за младе.
Обраћајући се присутнима, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да су млади најзначајнији ресурс и снага града Шапца и зато су у врху приоритета локалне политике.
- Омладинску политику не посматрамо као средство за решавање проблема, већ као важан простор у коме млади могу да делују као активни грађани. У таквом свету млади имају могућност да сами изразе оно што је најбоље за њих, да њихово мишљење буде саслушано и уважено. На тај начин остварује се потпуна интеграција младих у друштвене токове и елиминише свака могућност манипулације младима, нагласио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
У програму посвећеном јубилеју шабачке Канцеларије за младе учествовали су: Дечји хор "Младиша", Школица глуме "Шарена шаргарепица", КУД "Абрашевић", рецитатор Никола Марковић и волонтери Канцеларије за младе.


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'