Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обележена 75. годишњица ослобођења Шапца
у Другом светском рату

23. Октобар Обележена 75. годишњица ослобођења Шапца<br> у Другом светском рату
Полагањем венаца на Спомен комплексу на Доњошорском гробљу, обележено је 75 годинa од ослобођења Шапца у Другом светском рату. Почаст жртвама нацизма, недужним цивилима и ослободиоцима града и земље, одали су представници локалне самоуправе, Војске Србије, чланови СУБНОР-а и поштоваоци традиције народноослободилачке борбе.

У име Града Шапца, венац на споменик положили су градоначелник Небојша Зеленовић, заменик градоначелника Душан Костадиновић и Зоран Бортић, члан Градског већа града Шапца.

Градоначелник је подсетио на чињеницу да је Шабац током Другог светског рата доживео неке од својих најтежих тренутака и да се никада не сме дозволити да слобода као највиша вредност буде изгубљена или заборављена.

- Више хиљада људи, наших суграђана, дало је своје животе током окупације за слободу. Наша обавеза је да их се сећамо са поштовањем и загвалношћу, да њихова дела чувамо као наслеђе, са поруком и надом да ће ратови остати наше прошлости. Мислим да је дошло ново време у ком млади треба да причају о томе да није важно оно што нас дели већ то што нас спаја. Важно је да град Шабац исприча причу о спајању и интересу испред разлика. У свим ратовима и невољама имали смо јединство народа у борби за слободу. Борба против фашизма не може да дели – она може само да споји људе. Драго ми је што Шабац ту причу може отворено да исприча и да цени своју слободу као што је то било и 1944. године, рекао је градоначелник Шапца.
Он је навео да слободу данас освајамо знањем и бранимо културом јер је то најјаче оружје које је народ смислио.
- Зато је потребно да стварамо и негујемо унутрашњу слободу, како би били самосвесни појединци који доприносе слободном друштву и држави по мери својих грађана. Морамо да будемо културни, а то значи да поштујемо друге, уважавамо различитости, идеје, таленте, потенцијале, да помогнемо грађанима у свом граду да своје идеје и остваре. То ради град Шабац и зато је ово место у ком треба да се живи, у ком треба људи да се развијају породично и професионално. Једино тако градови у Србији имају будућност, поручио је градоначелник Шапца приликом обележавања 75. годишњице ослобођења града у Дргом светском рату.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Новембар 2019.

Топлана - радови у улицама Јоце Шапчанина и Касарској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне намене ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'