Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обележена 213. годишњица Мишарске битке

13. Август Обележена 213. годишњица Мишарске битке
Полагањем венаца, пригодним програмом и парастосом мишарским јунацима крај споменика у овом селу, данас је обележена 213. годишњица велике српске победе у Првом српском устанку.
Венце на споменик у Мишару положили су у име града председник Скупштине Немања Пајић, у име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, државни секретар, као и представници Војске Србије, организација и удружења.
- Српска победа на Мишару 1806. године и данас је, после више од два века, једна од најсветлијих страница наше историје. Херојство српских устаника опевано је, историја је забележила победу, а на нама је да чувамо сећање. Само то што их не заборављамо, великој жртви мишарских јунака даје смисао. Њихова жртва обавезује нас и да заједницу у којој живимо чинимо бољом, па сам уверен да се битке данашњице добијају знањем и радом, рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
- Ово је велики дан за Србију, јер обележавамо годишњицу великог боја, који је један од три, поред Иванковца и Делиграда, који је утемељио резултате устанка и довео до потписивања мира. Бој на Мишару спада у највеће победе у модерној српској историји, поручио је Зоран Антић, државни секретар.
Химну Републике Србије отпевала је Ирина Бродић, ученица Музичке школе, а пригодан програм извели су чланови Омладинског позоришта "Вожд". Битка на Мишару вођена је између српске устаничке војске под командом Карађорђа и турске војске од 13. августа до 15. августа 1806. године.
Споменик на Мишару “у име захвалног потомства”, подигло је “Дриносавско коло јахача Кнез Михаило” на стогодишњицу битке, 1906. године.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'