Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Обележен Европски дан борбе против трговине људима

18. Октобар Обележен Европски дан борбе против трговине људима
Поводом Европског дана борбе против трговине људима, данас је у сали Културног центра у Шапцу приказан кратки играни филм “Посматрачи”, реализован у сарадњи са Унитас фондом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Циљ приказивања филма ученицима старијих разреда основних школа и средњошколцима је едукација, подизање свести о ризицима и превенција трговине људима.
Данашњем скупу су присуствовали ученици основних и средњих школа са територије града Шапца, педагози, психолози, представници установа које се баве социјалном заштитом и представници Града Шапца.
Снежана Петровић, самостални стручни сарадник у шабачком Црвеном крсту, навела је да три животне приче представљене у филму „Посматрачи“ могу бити блиске младим људима и описују изазове са којима се деца свакодневно срећу.
- То су изазови који лако могу увуће младе људе у ланац трговине људима. Циљ нам је да их подстакнемо на размишљање, да се запитају које су то мере које могу предузети они лично, како би заштитили себе и своје вршњаке у ризичним животним ситуацијама. Надам се да је филм оставио довољно јак утисак на њих, да своја запажања са данашњег скупа поделе са пријатељима у школи, рекла је Снежана Петровић.
У име Града Шапца, о експлоатацији и трговини људима као озбиљним глобалним проблемима који нису мимоишли Србију, говорио је Салко Карадаревић, члан Градског већа града Шапца и председник Локалног савета за борбу против трговине људима. Он је подсетио да Савет у Шапцу функционише већ две године.
- Чланови Савета за борбу против трговине људима су представници институција које се баве овом темом. Сви чланови Савета су прошли обуку и захваљујући новим знањима, можемо рећи да смо спремни и оспособљени да уђемо у коштац са овим озбиљним глобалним проблемом. Поносни смо на ефекте акције којом сузбијамо малолетничко просјачење, а у наредном периоду представници Савета ће посетити све шабачке средње школе и разговарати са ученицима, јер су управо особе те животне доби најугроженија групација. Следећа тема којом ћемо се бавити је радна експоатација, најавио је Карадаревић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'