Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Нова скулптура у Шапцу

14. Новембар Нова скулптура у Шапцу
На зеленом острву, код улаза у Велики парк, постављена је скулптура словеначког уметника Рока Богатаја. Рад је настао у оквиру Резиденцијалног програма Културног центра у Шапцу. Скулптура носи назив „Pin drop“, а његову комплетну продукцију донирала је компанија „Uniplast Serbia“.
Према речима Игора Марсенића, члана Градског већа града Шапца задуженог за културу, савремена уметничка скулптура нестала из јавних простора у Србији.
-Шабац је још једном показао да је необичан град, јер подржава необичне уметничке праксе. Задовољство ми је што је Шабац добио нову скулптуру, захваљујући Резиденцијалном програму Културног центра. Надам се да ћемо у наредном годинама јавне површине у граду оплеменити новим скулптурама иностраних уметника, казао је Марсенић.
Резиденцијални програми су актуелни у свету јер помажу да се видици уметника прошире, а да уметници постану амбасадори града који их је угостио. Тако је словенски уметник Рок Богатај боравио у Шапцу седам дана и на основу инспирације коју је добио у Шапцу, напаравио је скулптуру „Pin drop”. Размена знања и искустава је оно што овај тип програма чини актуелним у читавој Европи. Циљ пројекта је да у Шабац дођу реномирани уметници из других земаља, који ће током боравка упознати град, људе и уметничку сцену, а на основу инспирације оставити граду свој уметнички рад као производ Резиденцијалног програма.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
12. Децембар 2018.

Радови у улици Вка Караџића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу у улици Вука Караџића број ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'