Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Норвешки амбасадор присуствовао Светском купу у мачевању

04. Фебруар Норвешки амбасадор присуствовао Светском купу у мачевању
Другог дана Светског купа у мачевању, које је одржано у шабачкој Хали Зорка, такмичење је посетио амбасадор Норвешке у Србији, Арне Санес Бјорнстад. Он је са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем погледао финалне борбе у екипном такмичењу.
Арне Санес Бјорнстад, норвешки амабасадор у Србији, казао је да му задовољство што је посетио Шабац, град који је домаћин овогодишњег Светског такмичења у мачевању за јуниоре. Као мачевалачки тренер, истакао је да спорт одлично повезује људе и културе.
-Уживао сам у данашњем надметњу и свим борбама које сам видео. Користим ову прилику да похвалим одличну организацију такмичења, које је на светском нивоу. Спорт нема границе и све нас повезује, додао је амбасадор Норвешке у Србији.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић био је домаћин норвешком амбасадору другог дана такмичења. Он је искористио прилику да амбасадора Норвешке позове у званичну посету Шапцу, како би га упознао са привредним потенцијалима и културом баштином града.
-Када су у Шапцу гости из више од 30 земаља света, користимо прилику да успоставимо нове дипломатске контакте. Поред спорта, теме нашег разговора данас су били привреда и развој градова. Познато је да је норвешки амбасадор пријатељ нашег града. Трудимо се да будемо добри домаћини свим гостима, како би се добар глас о Шапцу чуо и ван граница наше земље. Шабац је са 8000 регистрованих спортиста у више од 100 спортских клубова један од најзначајнијих спортских центара Србије. Интересовање за мачевање оплемењује нашу спортску породицу јер се ова древна вештина може назвати борилачком уметношћу у којој противници сарађују. Зато смо поносни што је Шабац први пут домаћин оваквог догађаја јер желимо да заједно бодримо модерне витезове, рекао је градоначелник Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'