Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Несавесни грађани поново одлагали отпод у канале

08. Јун Несавесни грађани поново одлагали отпод у канале
Представници Одељења комуналне полиције у Градској управи града Шапца апелују на суграђане да не одлажу отпад у канале и водотоке.

Како је истакао Ненад Илић, руководилац у Одељењу комуналне полиције, одлагање отпада у канале и потоке може да доведе до плављења и изливања, која могу изазвати штету на ораницама или насељима која се налазе у њиховој близини.
-Нажалост, најновије примере смо забележили у Мишару и Мачванском Причиновићу. По други пут у последњих месец дана, били смо сведоци немара суграђана који су одлагали отпад у путни канала у Месној заједници „Мачвански Причиновић“, чиме су угрозили водоток, односно запушили део каналске мреже. Напомињем да такви поступци могу довести до изливања канала на њиве. Припрадници Одељења комуналне полиције су евидентирали два различита лица у вршењу овакве врсте прекршаја, рекао је Илић.
Он је додао да је у последњих месец дана, евидентирано још једно лице, у Месној заједници „Мишар“ које је, такође, одлагањем отпада у путни канал у овом насељу угрозило водоток.

Илић је подсетио да је Град Шабац у току 2015. и 2016. године очистио више од 100 километара водотокова и канала другог реда, и да захваљујући тој акцији, није било изливања вода на оранице и у насеља. Подсетио је да овакви немарни поступци, одлагања смећа у канале и потоке, спречавају нормалан ток воде и доводе до запушења, што при обилнијим падавима може довести до плављења.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'