Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Неће бити наплате рачуна за вртић

24. Март Неће бити наплате рачуна за вртић
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је данас да родитељима деце која иду у вртић, неће бити испостављени рачуни за ову услугу, почев од датума када је уведено ванредно стање у држави.

-Грађани Шапца чија деца иду у вртић неће плаћати рачуне јер вртићи не раде. За функционисање Предшколске установе „Наше дете“ сваког месеца издваја се 37 милиона динара, од тога родитељи плате девет милиона, а Град из буџета 28 милиона. Само за плате неопходно је 33 милиона динара од укупних 37 милиона. С обзиром да то да родитељи сада неће издвајати девет милиона, а такође у овом периоду неће бити припремања хране и одржавање – разлику од пет милиона динара која недостаје да се исплате зараде надоместиће се из буџета града. То значи да ће Град уместо садашњих 28 милиона у наредном периоду издвајати 33 милиона за вртић како би се систем одржао и да би, чим прође ова ситуација, услуга могла да се пружа на истом нивоу квалитета као и пре ванредног стања, објаснио је градоначелник Небојша Зеленовић данас.

Он је обавестио грађане и да се паркинг од данас не наплаћује.

-Наш Штаб за ванредне ситуације и Градско веће града Шапца донели су одлуку да се више не наплаћује паркирање. То је дневни губитак од око 100.000 динара и ово предузеће ће успети то да обезбеди из својих средстава. Јако је важно да грађани знају да је ово услуга која се плаћа да бисмо могли да правимо нова паркинг места у граду, како бисмо решили проблем са паркирањем. Годишње, градско предузеће Паркинг обезбеђује око 120.000 евра како бисмо могли да финансирамо изгрању паркиралишта. Више од 350 паркинг места изградили смо у протеклих годину дана, и то је коштало око 250.000 евра, што је приближно две године рада Паркинга, образложио је градоначелник.

Он је казао да је град пословао добро и да због тога сада може да покрије новонастале непредвиђене трошкове.

-У следећем периоду ћемо изградити још 150 паркинг места, што је отприлике приход који се обезбеди у години, а поред тога ту ће бити и нових 300 места након реконструкције насеља Бенска бара. Јако је важно да грађани знају да, кад на једној страни укинете, са друге стране то мора да се плати. Шабац то може да финансира сада јер смо у претходном периоду били штедљиви и нисмо трошили новац на начин на који се то ради у неким градовима, имамо најмањи број запослених у јавном сектору по броју становника и имамо новца да можемо да одвојимо да систем нормално функционише, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Градоначелник је истакао и да ће корисници народне кухиње почев од сутра оброке добијати на кућну адресу. Пакети са храном садржаће намирнице за седмодневну исхрану, а свака следећа испорука вршиће се понедељком.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'