Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

НАЛЕД: Шабац, најбоља инвестициона дестинација за улагање

21. Септембар НАЛЕД: Шабац, најбоља инвестициона дестинација за улагање
U Magazinu Biznis, objavljen je tekst u kom se navodi da je Šabac najbolja investiciona destinacija za ulaganje u Srbiji, zahvaljujući čemu je japanska kompanija Jazaki odlučila da dođe baš u Šabac. U tekstu se navodi da je Šabac prva lokalna samouprava sa liste Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).
-Za samo sedam meseci je kompanija Jazaki, kao prva japanska grinfild investicija u Srbiji, počela proizvodnju. Toliko je prošlo od trenutka ulaska u proceduru za kupovinu zemljišta do prvih proizvedenih kablova za kamione. Osim toga, Šabac ima i vrlo originalan način za punjenje gradskog budžet.
Poslednje nedelje avgusta Šabac je postao grad u kome se najbrže izdaju građevinske dozvole. Po brzini izdavanja upotrebnih dozvola već je bio na prvom mestu, tako da je sada osvojio „duplu krunu“.
Nedavno je u ovom gradu počela sa radom kompanija Jazaki, prva japanska grinfild investicija u Srbiji. Uskoro će biti i prvi grad u Srbiji koji će sprovoditi referendume na nivou mesnih zajednica na kojima će se odlučivati o tome na šta će se potrošiti novac sakupljen od poreza na imovinu, čime su želeli da motivišu građane da plaćaju svoje obaveze.
Na čelu opštine je već tri godine Nebojša Zelenović, pravnik po struci, koji je ranije takođe radio u gradskoj administraciji kao načelnik. U razgovoru sa ekipom Magazina Biznis koja je posetila Šabac početkom septembra, Zelenović je podsetio na rezultate koje su postigli u pogledu izdavanja građevinskih dozvola, ali i u drugim oblastima.
Naime, Šabac je prošle godine od organizacije NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) dobio sertifkat o povoljnom poslovnom okruženju što ga je svrstalo među najbolje investicione destinacije. Ističe se po potpuno infrastrukturno (put, struja, voda, gas) opremljenoj industrijskoj zoni od 600 hektara, ali i najvećoj slobodnoj zoni u Srbiji. U toj zoni je do sada prodato 120 hektara, a među najvećim investitorima poslednjih godina su japanska kompanija Jazaki (proizvodnja kablova za kamione) i italijanska Pasubio (izrada kožnih sedišta za luksuzne automobile).
Investitori nemaju posebne olakšice u industrijskoj zoni osim što je cena zemljišta precizirana na sedam evra za kvadratni metar, odnosno 70.000 evra za hektar, piše u Magazinu Biznis.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'