Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Накучани: Међу 12 предлога бирају приоритете

07. Новембар Накучани: Међу 12 предлога бирају приоритете
У Накучанима је синоћ одржан састанак градоначелника и представника Града са мештанима Синошевића и Накучана. Они су разговарали о гласању које је заказано за 3. децембар, на ком ће мештани одлучивати како ће бити потрошен новац из буџета њихових месних заједница и о пројектима који ће бити на гласачим листићима.
Градоначелник је поручио да жели да чује све предлоге мештана и да је отворен за њихове идеје.
-Ми овде не говоримо о политици, него о животу. О стварни потребама житеља ова два места и предлозима који треба да унапреде њихов квалитет живота. Одлука, којом смо омогућили мештанима сеоских и приградских месних заједница да гласају како ће бити потрошен новац од пореза на имовину који је уплаћен у њиховом месту, је јединствена у Србији. Верујем да ће пробудити нову енергију, казао је градоначелник.
Он је предочио да је наплата пореза на имовину три пута већа од када се спроводи одлука да се тај новац враћа назад у сеоске и приградске месне заједнице и да људи желе да плате порез ако виде како се њихов новац троши и зато, каже, очекује наредне године још већу наплату.
Продан Панић је овлашћени предлагач групе грађана која се окупила у Накучанима да би предложила своје пројекте за инвестирање новца од пореза на имовину.
Њихови предлози су да се новац инвестира у шљунчење пута Лазин дућан-Брод и малске путеве, да се прошири мрежа уличне расвете. Један део средстава предложили су да се издвоји за помоћ изградњи парохијског дома, завршетак укњижбе дела гробља и завршетак капеле на гробљу.
Предлоге за трошење новца у Накучанима поднео је и Савет Месне заједнице “Накучани”.
Њихов план је да се новац потроши за завршетак пројекта за проширење гробља, завршетак свлачионица за ФК “Ранковац”, изградњу парохијског дома, шљунчење и реновирање сеоског дома и просторија месне заједнице.
Све предлоге пројеката можете погледати овде.
Мештани Накучана имају близу 800 000 динара у буџету, међу бројним предлозима бираће приоритете који у збиру не коштају више од расположивог износа.
За трошење новца од пореза на имовину који је прикупљен у Синошевићу (789.504 динара) предлози су стигли од Савета Месне заједнице “Синошевић.
Осветљење око споменика, сређивање ограде поред пута, постављање клупа и клацкалица, сређивање Дома културе и решавање имовинско-правног статуса центра села су предлози МЗ Синошевић о којима ће се грађани овог места изјашњавати 3. децембра.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
12. Децембар 2018.

Радови у улици Вка Караџића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу у улици Вука Караџића број ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'