Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Мишар: нове саднице за лепши центар села

02. Април Мишар: нове саднице за лепши центар села
На референдуму који је организован у децембру мештани Мишара су изгласали да се средства од повраћаја пореза на имовину у њихову месну заједницу определе за уређење центра села, сређивање пута према игралишту, уређење гробља и капеле, помоћ школи, цркви и за сређивање помоћног терена на игралишту.
Озелењавањем дела око споменика настављено је уређење центра Мишара. Представници новоизабраног Савета месне заједнице „Мишар“ истакли су да међу мештанима постоји велики ентузијазам око овогодишњег референдума.
Зоран Остојић, председник Савета МЗ Мишар, казао је да када мештани виде где се троши новац од повраћаја пореза на имовину, знају да њихов глас вреди, па су спремнији да предлажу идеје.
-Нажалост, прошле године нису сви Мишарци учестовали у предлагању и гласању, делом због лоше обавештености од стране претходног сазива Савета месне заједнице који није желео да сарађује са Градском управом. Зато ћемо се од ове године, ми чланови новог Савета, потрудити да помогнемо свима који желе да предложе пројекте за референдум. Расположени смо да на време обавестимо суграђане и да помогнемо Градској управи приликом организације референдума, како би изашао што већи број Мишараца, рекао председник Савета МЗ Мишар.
Снежана Симић, чланица Савета МЗ Мишар, похвалила је идеју да грађани непосредно одлучују о трошењу новца од пореза на имовину.
-То је велика могућност за све грађане, да они предлажу и одлучују на шта треба да се троши новац који се враћа у њихову месну заједницу. Идеје су различите од улице до улице, али има и оних предлога који су за општи интерес за Мишар, рекла је Снежана Симић.
Са мештанима Мишара данас су разговарали Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“ и Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца.
Милан Васић је рекао да је Мишар је једна од месних заједница у којима су мештани на референдуму у децембру гласали за уређење центра села.
-За овај пројекат је опредељено 100 хиљада динара. ЈП “Инфраструктура” је задужено за реализацију радова у центрима села. Као што је обећано, реализација пројеката креће са првим данима пролећа. Грађани могу конкретно да виде у шта се улажу њихове паре, новац који су на рефереднумима определили за одређене пројекте. У наредним данима биће настављени радови у осталим сеоским и приградским месним заједницама у којима је било гласање, најавио је Милан Васић.
Помоћница градоначелника Шапца Јелена Топаловић Петровић је напоменула да сви суграђани, који имају недоумице око учешћа у предлагању и гласању на референдумима, могу да се информишу код повереника или у Градској управи, како не би пропустили могућност да учествују у непосредном одлучивању.
-У овом тренутку бих подсетила мештане Месне заједнице „Штитар“ да они већ сада могу да предлажу пројекте за своје село, а крајњи рок за предлагање је 25. април. Уколико се до сада нису уписали у списак учесника, предложила бих им да то што пре ураде, рекла је Јелена Топаловић Петровић и позвала грађане свих 60 месних заједница у Шапцу да се уписују у спискове за гласање и размишљају о предлозима пројеката који би поправили квалитет живота у месту у ком живе.
У центру Мишара је данас уз коловоз посађено девет садница копривића и 55 садница живе ограде око споменика.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'