Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Миња Богавац од данас званично на челу
Шабачког позоришта

09. Јул Миња Богавац од данас званично на челу <br> Шабачког позоришта
Милена Миња Богавац, списатељица, драматуршкиња, редитељка, сценариста и песникиња, данас је званично преузела руковођење Шабачким позориштем. Са радом ове шабачке установе културе упознао је досадашњи в.д. директора Александар Станковић, а градоначелник Шапца Небојша Зеленовић пожелео јој је добродошлицу и успех у раду.
Миња Богавац је напоменула да је данас њен први дан на новом радном месту и да је најпре хтела да разговара о правно-организационим пословима, а да ће у току дана да се упозна и са свим запосленима у Шабачком позоришту.
-Једва чекам да почнем да се бавим репертоаром за ову сезону. Мислим да ће бити сјајна сарадња са свима, јер желимо да се ове сезоне бавимо локал патриотским причама. Трудићемо се да ангажујемо што више шабачких уметника, без обзира на то где се сада налазе у Србији. Желимо да приче које ћемо обрађивати буду приче са снажном локалном тематиком и универзалним значењима. На такав начин се отварају врата позоришта и позориште постаје значајнији кохезивни фактор у заједници, а Шабац је тренутно место са таквом културном климом. Потребно је испитати шта је то тако специфчно и другачије, па је овде атмосфера боља него у другим местима, рекла је Милена Миња Богавац и додала да би неке од техника документарног позоришта, на којима годинама ради, радо испробала са ансамблом Шабачког позоришта.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да се од Шабачког позоришта увек много очекује, а да увек Град има жељу да помогне да ова установа културе напредује.
-Очекујем да ће Шабачко позориште добити нову енергију и нов живот са доласком Миње Богавац на чело установе. Надам се да ће се та енергија пренети на укупан културни живот нашег града. Шабачко позориште је и до сада имало добре управљаче. Захвалио бих се господину Александру Станковићу на успешном вођењу позоришта, као и господину Зорану Карајићу, који је био на том месту пре њега. Шабачко позориште је наjбоље позориште испод Дунава и Саве, али да бисмо кренули даље и низали нове успехе на пољу културе, важно је да сви дамо свој максимум. Култура није луксуз као што неки кажу, култура је наша свакодневна потреба, подвукао је градоначелник.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'