Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Металопластика и Град Шабац
траже заједничко решење
за Халу Зорка

15. Мај Металопластика и Град Шабац <br> траже заједничко решење <br> за Халу Зорка
Представници Града Шапца и РК „Металопластика“ одржали су данас заједничку конференцију за новинаре на којој су обавестили јавност да није продужен уговор АИК банком за закуп Хале „Зорка“ и да спортски клубови и колективи морају да напусте халу до 31. маја.

Према речима Драгана Николића, члана Градског већа задуженог за спорт, Град Шабац је покренуо иницијативу и преговоре са власником – АИК банком, у намери да постигне договор.
-Као корисник јавних средстава, Град је у обавези да наручи процену вредности објекта, што је и учинио. Институт за грађевинарство и архитектуру ДОО Нови Сад, као лиценцирана институција, проценио је вредност објекта на износ од 710 хиљада евра, што је била и званична понуда Града за куповину Хале "Зорка". Град је по закону у обавези да поштује процењену вредност. Ову понуду изложили смо представницима банке на састанку одржаном почетком маја. Том приликом смо подсетили на чињеницу да је Град Шабац закупац овог простора већ пет година и да је у протеклом периоду у одржавање уложено око 500 хиљада евра, истакао је Николић.

Он је истакао да је банка ову понуду одбила, постављајући цену од 1,3 милиона евра, што значајно премашује процењену вредност.
-Након тога, Град је понудио да и даље, по досадашњим условима, буде закупац Хале до продаје објекта потенцијалном новом власнику. Банка је и овај предлог одбила. Имајући у виду новонасталу ситуацију и захтев АИК банке да простор буде слободан до краја маја, ми ћемо поступити у складу са захтевом, а спортистима ће, до трајног решења питања смештаја, бити обезбеђен адекватан простор, подвукао је Драган Николић.

Члан Градског већа задужен за спорт је додао да Град Шабац, као потенцијалну могућност за решавање простора за тренинге спортиста, одржавање манифестација и сајмова, разматра и опцију изградње новог објекта, који ће задовољити потребе и стандарде такмичења и редовних тренинга великог броја спортиста.

Славиша Стојиновић, спортски директор РК „Металопластика“, захвалио се Граду Шапцу на подршци у овој ситуацији. Он је подсетио да РК „Металопластика“ од 1. јуна 2017. године управља Халом „Зорка“, и да су до сада уложили више од седам милиона динара у реконструкцију објекта.
-Не можемо рећи да смо Халу довели у савршено стање, али је објекат у пристојном стању, адекватан је за све спортске и културне догађаје и сајмове. Домаћински смо управљали објектом. Следи нам тежак период, очекујемо проблеме за клуб, али се надамо се да ћемо уз помоћ Града доћи до решења. Циљ нам је улазак у СЕХА лигу, а за учешће у том такмичењу морају да се испоштују строги прописи, по којима ниједна дворана сем Хале Зорка не испуњава услове за утакмице, напоменуо је Стојиновић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'