Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Марија Ратковић нови члан градоначелниковог тима

16. Децембар Марија Ратковић нови члан градоначелниковог тима
Марија Ратковић, активисткиња, теоретичарка медија и радница у култури, именована је за помоћницу градоначелник за питања младих, саопштено је данас на конференцији за медије у Градској кући.

-Ово није друштво у коме било ко може слободно да се изрази а камоли млади, ми желимо да променимо ту слику у Шапцу, поручио је градоначелник Небојша Зеленовић.

Он је истакао важност укључивања младих у живот града и отварање простора у ком могу да изразе свој потенцијал.

-Они никада нису имали прилику да оно што желе овде остваре. Да неко други за младе прави политике – то неће наићи на одушевљење код оних који размишљају како да побегну у иностранство. Наша идеја није да било кога на силу зауставимо него да отворимо простор за њих, простор који добијају кад оду у Аустрију, Немачку, Швајцарску. То је само питање наше спремности да ту енергију примимо и да она изазове промену. Хајде да престанемо да слушамо о томе шта је младимо потребно, већ да коначно чујемо младе шта они имају да кажу. Марија је неко ко већ ствара промене и желимо да она своје искуство подели са младима Шапца и да они добију додатне вредности које не добијају у формалном образовању, објаснио је градоначелник Зеленовић.


Градоначелник је истакао и податак да је на прошлом директном одлучивању јако мали број младих учествовао, а то је био, како каже, најдемократскији процес који се ове године догодио у Србији, што према његовом мишљењу значи да се глас младих не чује.

-Свака одлука донете без младих је одлука против младих. То морамо да променимо. Зато нам је важно да што већи број младих укључимо у живот града и да им отворимо простор да они буду доносиоци нових идеја, нових пројеката, да пружимо могућност да свако искористи свој потенцијал, подвукао је Небојша Зеленовић.

Марија Ратковић је објаснила своју улогу у том процесу и најавила дан отворених врата за сутра у 18 часова у Градској кући.


-Наш заједнички рад биће подељен у неколико поглавља. Једно од битних активности којима се бавим је јавно здравље које осим бриге о превенцији укључује и едукацију, пре свега младих. Планирани су и различити пројекти који ће се бавити оснаживањем девојчица и жена као неодвојивог дела нашег града, као и јачање грађанскох активизма. Отварамо град према свима који су, као ја, до јуче радили неформално и у партенрствима са јавним институцијама. Ту је и међународна културна размена, пре свега отвореност институција за питања путовања у сваком смислу, казала је Марија Ратковић и позвала све Шапчанке и Шапчанке да сутра у 18 сати дођу да се упознају са будућим иницијативама.

Он је истакла да је фокус њеног рада неформално образовање, иницијативе младих, рад у култури и питања јавног здравља.

-Позвала бих све који имају идеје да дођу да радимо на њима зато што сматрам да идеју јесу битне али већи део остварења сваке идеје је рад. Искористућу сва своја знања и искуство да помогнем онима који имају идеје и који већ раде да се на то надовежемо и да заједно учинимо овај град бољим и отворенијим, рекла је Марија Ратковић, помоћница градоначелника за питања младих.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'