Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Мачвански Причиновић: Новац се инвестира у складу са вољом грађана

03. Април Мачвански Причиновић: Новац се инвестира у складу са вољом грађана
Један од пројеката који су мештани Мачванског Причиновића подржали на референдуму и за те намене определили 300.000 динара од пореза на имовину који је у њиховом месту уплаћен јесте изградња капеле на гробљу.
Повољни временски услови омогућили су почетак радова па је темељ већ изливен.
-Од 1992. године постоји потреба за овим објектом. Зато су мештани Мачванском Причиновића на референдуму подржали овај пројекат, објашњава Миодраг Арнаутовић, мештанин овог мачванског села.
Сваки предлог који долази од грађана је добар предлог јер указује на то шта су стварне потребе грађана, сматра градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
-Мештани Мачванског Причиновића су добро упознати са процедуром референдума и са могућношћу да троше своје паре од пореза на имовину који су уплатили. Они су одлучили да им је потребна капела на гробљу. Сваки предлог који долази од грађана је добар предлог. Новца има све више јер грађани када виде да се порез троши онако како су сами одлучили измирују своје обавезе. Ово нема нигде у Србији осим у Шапцу и зато је важно да што више грађана буде укључено. У овој години гласаће грађани свих месних заједница. Добро је да су сви одборници у Скупштини града гласали за ову одлуку и да не постоји никакав политичка препрека да се она спроводи. И грађани градских месних заједница имаће прилику да кажу шта су њихове стварне потребе, баш као што су своју вољу изразили грађани Мачванског Причиновића, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Председник Месне заједнице “Мачвански Причиновић” Ђорђе Бабић казао је да за село изградња капеле много значи и указао на проблеме које су имали због недостатка објекта. Достојанственије указивање задње почасти покојницима, разлог је због ког поздравља иницијативу својих мештана да на гробљу буде изграђен овај објекат од новца којим су уплатили порез на имовину.
У наредном периоду у Мачванском Причиновићу биће уређени атарски путеви јер су за те намене на референдуму издвојили више од пола милиона динара. Још 150.000 динара определили су за одржавање гробља, а издвојили су средста и за уређење депоније и развој спорта и културе.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'