Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Мачвански Причиновић: грађани одлучују
о трошењу 3,2 милиона динара

18. Новембар Мачвански Причиновић: грађани одлучују<br> о трошењу 3,2 милиона динара
У трећем кругу директног одлучивања у Месној заједници “Мачвански Причиновић” мештани ће моћи да одлучују о томе где желе да утроше 3,2 милиона динара од пореза на имовину.

Поред директног одлучивања и локалне политике “два на динар”, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је приликом данашње посете овом мачванском селу најавио нова буџетска улагања у 2020. години.

- Прво је уређење депоније, реч је о инвестицији од четири милиона динара. Депонију ћемо санирати, обезбедити и онемогућити даље бацање смећа на ову локацију јер имамо редовно одношење смећа једном недељно из свих села на територији града Шапца. Још важније за мештане, веза између Шапца и Богатића, а то је пут који пролази кроз Мачвански Причиновић и преко Метковића води до Богатића. То је инвестиција од преко 300.000 евра, три километра пута, а изградњу почињемо одмах по новој години, навео је градоначелник Шапца.

До сада су средствима од повраћаја пореза на имовину шљунчени локални путеви, асфалтиране улице, уложено је у спорт и културу, а одвојена су и средства за куповину парцеле за проширење новог гробља.

Мештани Мачванског Причиновића нису веровали у то да ће Градска управа града Шапца изгласане пројекте спровести. Ђорђе Бабић, председник ове месне заједнице каже да се грађанима непрекидно мора причати о значају директног одлучивања и неопходности учешћа у овом процесу јер су у прилици да сами одлучују о интересу своје заједнице.

На директном одлучивању 8. децембра пред мештанима Мачванског Причиновића биће осам предлога. Највеће инвестиције су шљунчење путева и реконструкција унутрашњости Дома културе.
За сваку месну заједницу тачно је дефинисано о колико новца се одлучује као и списак предлога за које се може гласати. Предлози су састављени на основу идеја грађана који су платили порез и савета месних заједница.

- Једино се Шабац пита и једино у Шапцу 100.000 грађана има прилику да одлучи о трошењу новца од пореза. До сада је у списак за директно одлучивање уписано 50.000 суграђана, и ја позивам све који то још нису учинили, да се упишу у својим месним канцеларијама или у Градској управи до 5. децембра, рекао је Васић и подсетио да 8. децембра грађани Шапца одлучују о трошењу 214 милиона динара.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'