Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Мачвански Причиновић: грађани одлучују
о трошењу 3,2 милиона динара

18. Новембар Мачвански Причиновић: грађани одлучују<br> о трошењу 3,2 милиона динара
У трећем кругу директног одлучивања у Месној заједници “Мачвански Причиновић” мештани ће моћи да одлучују о томе где желе да утроше 3,2 милиона динара од пореза на имовину.

Поред директног одлучивања и локалне политике “два на динар”, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је приликом данашње посете овом мачванском селу најавио нова буџетска улагања у 2020. години.

- Прво је уређење депоније, реч је о инвестицији од четири милиона динара. Депонију ћемо санирати, обезбедити и онемогућити даље бацање смећа на ову локацију јер имамо редовно одношење смећа једном недељно из свих села на територији града Шапца. Још важније за мештане, веза између Шапца и Богатића, а то је пут који пролази кроз Мачвански Причиновић и преко Метковића води до Богатића. То је инвестиција од преко 300.000 евра, три километра пута, а изградњу почињемо одмах по новој години, навео је градоначелник Шапца.

До сада су средствима од повраћаја пореза на имовину шљунчени локални путеви, асфалтиране улице, уложено је у спорт и културу, а одвојена су и средства за куповину парцеле за проширење новог гробља.

Мештани Мачванског Причиновића нису веровали у то да ће Градска управа града Шапца изгласане пројекте спровести. Ђорђе Бабић, председник ове месне заједнице каже да се грађанима непрекидно мора причати о значају директног одлучивања и неопходности учешћа у овом процесу јер су у прилици да сами одлучују о интересу своје заједнице.

На директном одлучивању 8. децембра пред мештанима Мачванског Причиновића биће осам предлога. Највеће инвестиције су шљунчење путева и реконструкција унутрашњости Дома културе.
За сваку месну заједницу тачно је дефинисано о колико новца се одлучује као и списак предлога за које се може гласати. Предлози су састављени на основу идеја грађана који су платили порез и савета месних заједница.

- Једино се Шабац пита и једино у Шапцу 100.000 грађана има прилику да одлучи о трошењу новца од пореза. До сада је у списак за директно одлучивање уписано 50.000 суграђана, и ја позивам све који то још нису учинили, да се упишу у својим месним канцеларијама или у Градској управи до 5. децембра, рекао је Васић и подсетио да 8. децембра грађани Шапца одлучују о трошењу 214 милиона динара.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- у Улици др Андре Јовановића, од раскрснице са Улицом ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'