Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Лоше стање у локалним самоуправама
пред Саветом Европе

30. Мај Лоше стање у локалним самоуправама<br> пред Саветом Европе
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председници општина Параћин и Чајетина Саша Пауновић и Милан Стаматовић састали су се данас у Шапцу да би разговарали о иницијативи да се позове Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе, да у оквиру својих надлежности организује мисију за утврђивање чињеница о стању локалне демократије у Србији.
Како је истакао Саша Пауновић, разлог састанка је неједнак третман локалних самоуправа у Србији. Он је навео пример општине Параћин који трпи организовану кампању од стране одређених делова Српске напредне странке (СНС), која се може дефинисати као синхронизован процес диригован из једног центра са јасним предумишљајем. Све се то може доказати кроз 300 медијских објава у последњих неколико месеци, чија се неистинита садржина односи на рад јавних служби, одборнике у СО Параћин, јавне функционере и привреднике који сарађују са Општином Параћин.
- Циљ је притисак на институције, одборнике, таргетирање људи, претње и коначно да се људи криминализују и представе као насилници како би се оправдало свако насиље које ће се учинити према њима. Оно што се догодило у Параћину и што је иницирало наше писмо Савету Европе је физичко насиље, покушај упада у Скупштину општине и покушај да се седница прекине од стране активиста и руководиоца Повереништва СНС-а у Параћину. Циљ је био да се опструкцијом рада Скупштине створе технички услови за њено распуштање и организовање ванредних локалних избора. Зато смо одлучили да упутимо писмо Савету Европе, и то Конгресу локалних и регионалних власти, телу које се бави људским правима и слободама, локалном демократијом и владавином права. Нашој иницијативи придружили су се општина Чајетина и Град Шабац. У Истанбулу ће 28. јуна бити одржана седница Комитета за мониторинг Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе и наша иницијатива је на дневном реду, рекао је Пауновић, и као следећи корак навео долазак мисије у Србију чији је задатак да утврди чињенично стање на терену.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'