Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Лисне ваши на дрвореду у Поп Лукиној -
редовно прегледање свих стабала у граду

12. Јун Лисне ваши на дрвореду у Поп Лукиној - <br> редовно прегледање свих стабала у граду
Због појаве лисних ваши на дрвореду лилијадендрона у Поп Лукиној улици у Шапцу, градске службе су данас изашле на терен како би проверили стање у ком се налазе сва стабла у граду.

Са представницима Службе за зеленило, у Поп Лукиној улици био је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је рекао да му се претходних дана јавило неколико грађана који живе у овом делу граду, забринутих због стања у ком се налази дрворед.
-Ово су нова стабла, па су се грађани забринули због појаве жутог лишћа. Одмах смо реаговали и на терен су изашле градске службе које су утврдиле који је проблем у питању. Иако су стабла одмах прегледана и третирана, данас сам дао налог да се провери стање свих стабала у граду. Циљ нам је да сачувамо свако стабло и да што више озеленимо град. То је оно што је важно за будућност свих нас. Очекујем брз одговор на питање у каквом су стању остала стабла у Шапцу, рекао је градоначелник.

За јесен је најавио велику акцију садње дрвећа у Савапарку, коју ће Град реализовати у сарадњи са привредницима из Шапца.
-Јесен је право време да се посаде нови дрвореди. А задовољство је што ће садња бити реализована на инцијативу градских привредника. Зато ће Град и убудуће водити рачуна о сваком стаблу, јер показујемо да нам је свима важно да озеленимо нашу околину, подвукао је Зеленовић.

Андријана Жикић, сарадник за надзор за зеленило у Градској управи града Шапца, казала је да су лисне ваши, због временских услова који су били погодни за њихово размножавање - обилних киша и наглог скока температуре, напале нови дрворед у Поп Лукиној улици.
-И блага зима им је ишла у корист, па су се брзо развијале. Предстоји нам праћење и других стабала, на којима смо приметили лисне ваши, како бисмо их третирали на време. Јуче је обављен први круг третирања фунгицидима и инсектицидима са земље. То третирање ћемо поновити за десет дана. Напоменула бих да ово третирање уопште није штетно по околину и људе, а да ни лисне ваши нису штетне за људе, осим што прљају коловоз и аутомобиле, додала је она.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Мај 2020.

Телеком - радови у Касарским ливадама

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'