Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Лисне ваши на дрвореду у Поп Лукиној -
редовно прегледање свих стабала у граду

12. Јун Лисне ваши на дрвореду у Поп Лукиној - <br> редовно прегледање свих стабала у граду
Због појаве лисних ваши на дрвореду лилијадендрона у Поп Лукиној улици у Шапцу, градске службе су данас изашле на терен како би проверили стање у ком се налазе сва стабла у граду.

Са представницима Службе за зеленило, у Поп Лукиној улици био је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је рекао да му се претходних дана јавило неколико грађана који живе у овом делу граду, забринутих због стања у ком се налази дрворед.
-Ово су нова стабла, па су се грађани забринули због појаве жутог лишћа. Одмах смо реаговали и на терен су изашле градске службе које су утврдиле који је проблем у питању. Иако су стабла одмах прегледана и третирана, данас сам дао налог да се провери стање свих стабала у граду. Циљ нам је да сачувамо свако стабло и да што више озеленимо град. То је оно што је важно за будућност свих нас. Очекујем брз одговор на питање у каквом су стању остала стабла у Шапцу, рекао је градоначелник.

За јесен је најавио велику акцију садње дрвећа у Савапарку, коју ће Град реализовати у сарадњи са привредницима из Шапца.
-Јесен је право време да се посаде нови дрвореди. А задовољство је што ће садња бити реализована на инцијативу градских привредника. Зато ће Град и убудуће водити рачуна о сваком стаблу, јер показујемо да нам је свима важно да озеленимо нашу околину, подвукао је Зеленовић.

Андријана Жикић, сарадник за надзор за зеленило у Градској управи града Шапца, казала је да су лисне ваши, због временских услова који су били погодни за њихово размножавање - обилних киша и наглог скока температуре, напале нови дрворед у Поп Лукиној улици.
-И блага зима им је ишла у корист, па су се брзо развијале. Предстоји нам праћење и других стабала, на којима смо приметили лисне ваши, како бисмо их третирали на време. Јуче је обављен први круг третирања фунгицидима и инсектицидима са земље. То третирање ћемо поновити за десет дана. Напоменула бих да ово третирање уопште није штетно по околину и људе, а да ни лисне ваши нису штетне за људе, осим што прљају коловоз и аутомобиле, додала је она.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'