Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Лепша и безбеднија раскрсница код Позоришта

06. Август Лепша и безбеднија раскрсница код Позоришта
Раскрница код Позоришта већ има нови сјај иако је остало још неколико дана до краја радова.
Читава површина је поплочана и издигнута у ниво ивичњака, постављене су рампе, тактилне плоче, остављен простор за зеленило и удобан пролаз пешака и бициклиста.

Архитекта Јавног предузећа “Инфраструктура” Бојан Алимпић истакао је да је безбедност свох учесника у саобраћају била приоритет ове реконструкције.

-Раскрсница је реконструисана тако да се повећа безбедност свих учесника у саобраћају, а највише пешака и бициклиста. Успорен је саобраћај моторних возила. Постављене су рампе на почетку раскрснице и укинуто небезбедно паркирање на самој раскрсници. Биће обезбеђена и стубићима. Раскрсница је уређена тако да омогућава бољу прегледност и да буде јасна, прегледна и дефинисана потпуно. Омогућиће и удобније коришћење особама са инвалидитетом, постоје и тактилне плоче. Оставили смо простора где год смо могли да се посади и дрвеће, објашњава архитекта Алимпић.

Радове је данас посетио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Он је рекао да раскрсница показује како би могла да изгледа читава Карађорђева улица.

-Карађорђева је једна од најважнијих улица у граду. Ми смо уређењем ове раскрснице показали како би могла да изгледа. Она није добила свој пун изглед због једноставног разлога – нисмо успели да решимо проблем паркирања у Карађорђевој улици, казао је градоначелник и објаснио да је разлог био нерешени имовиноско-правни односи на парцели на којој је био планиран паркинг.

Он је најавио да ће у Карађорђевој бити враћено паркирање под углом од 90 степени, како је и раније било.

-Ушли смо у процес изградње једне паркиралишне гараже и то је застало јер имамо имовинских проблема. Ова улица је требало да личи на улице у Бечу али неће изгледати тако док не решимо проблем са паркирањем. Сада смо у фази када би то требало да се решава. Оног тренутка када то завршимо ова улица ће попримити изглед какав сам најављивао. До тад ми ћемо вратити паркирање како је и било, под 90 степени, биће довољно паркинг места за све. Водили смо рачуна о људима који имају радње у Карађорђевој, о грађанима да могу нормално да шетају, о грађанима који живе у овој улици. Мислим да смо на овај начин задовољили свачије потребе, а уједно и показали како треба да изгледа Карађорђева у будућности, рекао је градоначелник данас.


Градоначелник је додао да ће у септембру бити уређен простор испред Зоркиног солитера, којим ће, како каже, Шапчани бити поносни.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'