Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Квалитетне саобраћајнице доводе нове инвеститоре

27. Април Квалитетне саобраћајнице доводе нове инвеститоре
Са првим сунчаним данима који погодују радовима, почело је уређење деоница у Северозападној радној зони.
-Уређене и квалитетне саобраћајнице један је од услова за добро пословање компанија у Зони, оценио је градоначелник Шапца приликом данашње посете градилишту.
Он је додао да је уређење деонице од Мондија до Млекаре најважнија улица у Северозападној радној зони.
-Одлука да се ова улица реконструише и пресвуче новим слојем асфалта донета је на седници Привредног савета. Био је то предлог страних инвеститора који послују у северозапдној радној зони, са чиме су се сложили и домаћи предузетници. Добра путна инфраструктура са ширим улицама је важна за лакше кретање робе и људи. Још један од важних пројеката које ћемо реализовати је продужетак саобраћајнице која пролази поред компаније „Јазаки“, јер ће на тај начин бити отворене нове интересантне парцеле за нове инвестиције. Имамо изузено добру комуникацију са свим привредницима који послују у Шапцу, рекао је градоначелник и нагласио да је стопа незапослености у граду први пут мања од 9000 незапослених.
Он је напоменуо да је велико интересовање инвеститора за куповину парцела у Зони и да је Градска управа града Шапца у могућности да бира инвеститоре којима ће продати парцеле.
-Поред добрих услова које нудимо потенцијалним инвеститорима, ипак се сусрећемо са два велика проблема у обе индустријске зоне. Први проблем је саобраћајница у Источној зони, код фирме „Зорка керамика“, раскрсница која и даље стоји недовршена и налази се у катастрофалном стању. Тражили смо од надлежног министарства и министарке да нам каже када ће предузеће „Путеви Србије“ урадити саобраћајницу, али нисмо добили ни одговор ни дозволу да ми, као Град, то урадимо уместо њих. Са друге стране, имамо саобраћајницу која води од Северозападне радне зоне до Дреновца, и која се такође налази у веома лошем стању. Ни за ту позицију немамо одговор, напоменуо је Зеленовић и истакао да ће Град Шабац, уколико ускоро не добије одговоре од надлежног Министарства, из свог буџета почети ове радове.
Према речима Милана Васића, директора ЈП „Инфраструктура“ Шабац, инвестиција је предвиђена планом пословања и буџетом овог предузећа за 2018. годину.
-Увелико теку радови на реконструкцији улице Нова 9, а деоница са новим асфалтом биће дужине 1500 и ширине седам метара. Вредност радова је близу 20 милиона динара и очекује се да ће радови бити завршени до краја седмице. Поред ове, ускоро ће бити асфалтирана и Нова 5, улица која се налази поред фабрике „Кенди раш“, а вредност радова је близу пет милиона динара, најавио је Васић.
Поред нове асфалтне подлоге, проширени су радијуси на укрштању улица Нова 9 и Табановачки пут, као и на укрштању Нове 9 и Нове 4. Урађено је 11 сливника и 270 метара ивичњака, а радови изводи предузеће „Југокоп Подриње“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'