Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Култура Шабац чини лепшим местом за живот

15. Март Култура Шабац чини лепшим местом за живот
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић уручио је данас уговоре добитницима средстава за финансирање/суфинансирање пројеката у култури. Одлуком о додели средстава за финансирање/суфинансирање пројеката у култури, као и пројеката уметничких, односно сртручних и научних истраживања у култури за 2017. годину, за 27 пројеката из градског буџета опредељено је 12 милиона динара.
Честитајући свима који су добили прилику да заједно са Градом, Шабац учине лепшим местом за живот, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић подсетио је на чињеницу да Град Шабац издваја значајна средства за културу и труди се да што већем броју грађана пружи прилику да учествују у културном животу.
- У данашње време се често користи термин „паметни градови“. Обично се под тим мисли на градове који користе савремене технологије, како би одређени процеси били оптимизовани. Ја бих овоме додао да су паметни градови они који користе креативне потенцијале својих грађана. То значи да је град само оквир који испуњавају његови грађани. Они су ти који град чине успешним, лепим, креативним, забавним... Нису то зграде што чини један град изузетним. То су људи, попручио је градоначелник Зеленовић.
Он је истакао да Шабац управо то жели-да обезбеди оквир у ком идеје и стваралаштво грађана могу да се развијају и расту.
Градоначелник је такође нагласио везу између културе и радних места, имајући у виду капацитет креативне индустрије.
- Зато Шабац одваја за културу седам одсто свог годишњег буџета чиме је у самом врху у Србији. Зато смо данас посебно поносни на вас јер знамо да подстичући ваш рад и стваралаштво, стварамо бољи живот за све грађане Шапца, поручио је градоначелник.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Април 2018.

Раскопавање у Карађорђевој

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Карађорђева број 2. због отклањања сметњи ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'