Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Конвенција Федерације европских карневалских градова у Шапцу

27. Мај Конвенција Федерације европских карневалских градова у Шапцу
Чланови Федерације европских карневалских градова одабрали су Шабац за своју годишњу конвенцију која је почела у суботу, а трајаће наредних седам дана. Више од 130 чланова Федерације из 25 земаља борави у нашем граду.
У име пријатељства и успешне сарадње гости су јуче у Великом парку засадили стабла, свака од земаља учесница по једно стабло.
Акцији се придружио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и истакао да су добри показатељи за град чињенице да су смештајни капацитети попуњени и да је у Шапцу пуно туриста.
-Јако је добро што је Шабац постао место окупљана у ово доба године кад ми имамо шта да покажемо. У граду је пуно туриста, сва лежећа места у хотелима су заузета. То су добри показатељи за наш град. Оно што ми можемо да учинимо као Шапчани то је да се наши гости овде осећају пријатно, да покажемо да смо град отвореног срца, пуни пријатељства, а доказ су и ова стабла која ће остати као успомена на све госте који су дошли у град, рекао је градоначелник Зеленовић.
Након садње дрвећа у Великом парку, чланови Федерације европских карневалских градова кренули су са трупама у карнвалској поворци ка градском тргу где је званично отворена конвенција. На тргу је наступило 18 карневалских група из Шапца, Беле Цркве, Пожаревца и Словеније.
Радушко Јанковић, организатор Конвенције, казао је да је у Шапцу тренутно 130 чланова Федерације европских карневалских градова, а да се у наредна два дана очекује још 20 учесника.
Организатори ће им показати природне лепоте околине Шапца, упознати их са историјом овог краја, али и околине Београда и Новог Сада.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'