Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Коктел за шабачке пољопривреднике

12. Јануар Коктел за шабачке пољопривреднике
За пољопривредне произвођаче из шабачког краја данас је приређен коктел, који се традиционално организује пред дочек Српске Нове године. Пријем су организовали представници Града Шапца, на челу са градоначелником Небојшом Зеленовићем и представници Одељења за пољопривреду.

Обраћајући се пристнима, градоначелник Зеленовић је рекао да је веома поносан што су пољопривредни произвођачи са којима је разговарао на коктелу задовољни приносом и пословањем у 2018. години.
-Ми се са нашим пријатељима, пољопривредним произвођачима, не дружимо само поводом предстојећег дочека Српске Нове године, али ово данас је тачка око које смо се окупили, како бисмо сумирали резултте остварене у претходној години. Мислим да ће 2019. година бити још боља, јер имамо нове програме и мере у пољопривреди. За пољопривреду и рурални развој је у градском буџету опредељено 164 милиона динара, од којих је више од 68 милиона одређено за субвенције у различитим областима. Ове године ћемо имати посебан програм за пчеларе и један посебан програм који се односи на наводњавање у ратарству. Верујем да ће наши пољопривредници овако дуплирати приносе, истакао је градоначелник.

Он је додао да је Граду важно да се не прави подела на две стране, јавни сектор који даје нека средстава и приватни који треба да искористи та средства, већ да се сви заједно понашају као једна велика пословна породица.
-Наша тежња је да сви зараде више, а да пољопривредници живе боље од посла којим се баве. Шабац је одувек аградни крај, ми смо на то поносни и зато је Град спреман да уради све што је у његовој моћи како би помогао пољопривредницима да зараде више. Верујем да ће 2019. бити пуна изазова, али успешнија него 2018. година, рекао је Зеленовић и позвао све који су заинтересовани да се баве пољопривредом да се обрате градским службама које су им увек на располагању за сваку врсту помоћи.

Душан лазић, начелник Одељења за пољопривреду у Градској управи града Шапца, рекао је да ће њихово одељење увек бити партнер пољопривредним произвођачима на њиховом путу да развијају и унапреде своју делатност.
Након званичних обраћања, Душан Туфегџић, пољопривредни произвођач из Штитара, презентовао је меру за унапређење производње кукуруза и соје, системом наводњавања "кап по кап".

Коктелу су присуствовали и Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца, чланови Градског већа и представници Одељења за пољопривреду у Градској управи града Шапца.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'