Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Кључеви града- симбол независности и слободе

23. Април Кључеви града- симбол независности и слободе
Владика шабачки Лаврентије рекао је да је у животу више поклањао него што је добијао дарове, тако да је ово редак моменат за њега.
-Кључеве никад нисам имао ни од куће, као калуђер ни куће немам, а сада добијам највећи кључ у животу, који једва могу у руци да понесем. Његош није хтео да пољуби ланце кад је био у Риму, кад су му понудили да пољуби ланце светога Петра, он каже: Црногорци не љубе ланце. Ја овај кључ љубим од срца зато што долази из ваше душе и из вашег срца и што ће ме вазда подсећати на дане живота који су уносили у срце моје најлепше тренутке среће и радости, поручио је владика Лаврентије.
Ханибал Ковач, колумниста у недељнику „Подринске“, истакао је да у 21. веку слобода говора и демократија подразумевају, а обавеза новинара је да их бране. Он је додао да је новинарска професија у веома тешком положају, али да новинари не смеју одустати од свог позива и борбе за слободну и истиниту реч.
Писмо Родољуба Шабића, Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, прочитао је његов сарадник Златко Петровић.
-Осећај задовољства због доделе вредне награде утолико је већи што је она пропраћена и доделом звања Почасни грађанина Шапца, јер ме то чини суграђанином немалог броја људи који у Шапцу живе или су у њему рођени, а које ценим и поштујем, имам за пријатеље и за одличне, вредне сараднике, пише у писму Родољуба Шабића упућеног Шапчанима.
Обраћајући се на свечаности поводом доделе Априлских награда, Драган Лукић се захвалио Граду Шапцу, који је омогућио да се грађани на најнепосреднији начин изјасне како желе да се троше средства од повраћаја пореза на имовину, који се враћа у њихове месне заједнице.
-Захваљујем се Граду и Комисији за ову награду. Посебно се захваљујем мојим суграђанима, који су ми помогли да ову идеју заједно реализујемо, рекао је Лукић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'