Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Како је село победило град – Поцерски Причиновић
у новом сјају захваљујући директном одлучивању

15. Новембар Како је село победило град – Поцерски Причиновић<br> у новом сјају захваљујући директном одлучивању
У Поцерском Причиновићу у улици Драгића Марковића изграђено је 500 метара тротоара, а радови су финансирани новцем који је овој месној заједници враћен од пореза на имовину и захваљујући вољи мештана који су гласали за овај предлог. Житељка ове улице Милена Лазаревић поносно каже да је то пример како је село победило град. Она објашњава да десна страна улице припада Причиновићу, а лева Летњиковцу. Како градске месне заједнице до ове године нису имале директно одлучивање о трошењу новца од пореза на имовину, а сеоске јесу, мештани Причиновића су предухитрили Летњиковац и инвестирали новац у изградњу тротоара.
Иако у шали пркосе комшијама, сви су срећни због боље инфраструктуре у овом селу.

Новац од пореза су уложили и у реконструкцију спортског терена и ограде, јавну расвету а помогли су и асфалтирање улица. У Поцерском Причиновићу је асфалтирано чак пет улица.

За наредно изјашњавање Савет месне заједнице ће предложити грађанима да гласају за изградњу мултифункционалног објекта у центру села који ће служити за спорт и културу.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић позвао је грађане да учествују у поступку и да кажу шта је њима најважније.

-Грађани Месне заједнице Поцерски Причиновић предложили су изградњу новог мултифункционалног објекта, а почетак радова је предвиђен је за следећу годину. Да би се идеја спровела у дело, прво морају да гласају за то.
Ово што има Шабац нема нигде друго у Србији. Једино се Шабац пита. Грађани сами одлучују о својој будућности. Од њихове подршке зависи да ли ће се градити неки објекат. Сви ће имати прилику да се упознају и гласају за онај предлог који им се највише допада. Подсетићу суграђане, не гласате за локалне политичаре, не гласате за политичке странке, гласате за своје идеје и пројекте и за будућност места у којем живите, казао је градоначелник.

Предсеник Месне заједнице “Поцерски Причиновић” Милан Арсеновић нада се да ће мештани гласати за изградњу објекта.


- Кроз други референдум планирана је изградња мултифункционалног објекта за спорт и културу, а радови би требали да почну следеће године. Биће пребачена просторија Месне заједнице а садашња ће бити уступљена Предшколској установи. Такође, за ову годину су панирани радови на грејању у ОШ “Стојан Новаковић“ као и Предшколској установи, рекао је Арсеновић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'