Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Извештај о раду Градске управе -
Службеници ефикаснији
за четири одсто

21. Март Извештај о раду Градске управе - <br> Службеници ефикаснији<br> за четири одсто
Градска управа града Шапца у 2018. години повећала је ажурност за четири одсто у односу на претходну годину, наводи се у Извештају о раду Градске управе који је данас усвојило Градско веће.
Укупан број разматраних предмета у претходној години је 80.887.

На Јединствени шалтер грађани су предали 36.135 захтева, што је за 4.133 више него прошле године. Ови подаци потврдили су да је концепт Јединственог управног места добро решење, јер службеници на Јединственом шалтеру примају захтеве, прикупљају документацију, дистрибуирају захтеве надлежним установама и напослетку грађанима доставља решење или одлуке.
То практично значи да грађани долазе на једно место, а не као раније на више шалтера, а затим градска администрација по службеној дужности обавља остале послове у својој надлежности.

Квалитет услуге и ефикасност рада повећани су увођењем е-писарнице, а након реализације пројекта “Јединствено управно место” за који је Градска управа већ добила новац на конкурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе, очекује се још већа ефикасност у раду и додатни бенефити за грађане.

Јединствени шалтер у Шапцу био је пример добре праке за дефинисање закона којим се успоставља Јединствено управно место.
Раније је најављено да Шабац у наредним месецима једини у Србији уводи финансијско управљање и контролу што ће овај град сврстати међу најефикасније локалне самопуправе у Србији.

У наставку седнице чланови Градског већа су разматрали и усвојили Извештај о реализацији плана имплементације ревидиране стратегије одрживог развоја града Шапца за 2019. годину и Оперативни план мобилног тима за социјалну инклузију Рома за 2019. годину.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'