Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Изабрани добитници Априлске награде
града Шапца

17. Април Изабрани добитници Априлске награде <br> града Шапца
Комисија за доделу Априлске награде је на данашњем заседању донела једногласну одлуку да овогодишњи добитници буду:

У категорији Укупан развој и промоција града Шапца, ФК ,,Мачва” Шабац и прим. др Стеван Станковић, неуропсихијатар.
ФК ,,Мачва” Шабац основан је у марту 1919. године, и ове године се навршава један век од постојања овог значајаног спортског колектива из Шапца. Деценије постојања обележили су бројни спортски успеси, неговање и афирмација вредности које спорт носи, одрастање бројних шабачких генерација уз шабачке црвено-црне, који су играјући или се радујући успесима овог клуба квалитетно проводили своје време. Тренутно, овај шабачки фудбалски клуб део је најквалитетније лиге Србије и већ годинама се равноправно такмичи са најбољим фудбалским клубовима у земљи, наведено је у образложењу Комисије.

Прим. др Стеван Станковић је својим вишедеценијским хуманитарним радом постао један од симбола града Шапца. Као председник Црвеног крста, у најтежим временима, на достојанствен начин, успео је да несебично помаже најугроженијима али и да се часно супротстави различитим изазовима. Реч је о једном од оних непоколебљивих људи који доследно поштује и негује најчистије људске вредности, које треба да служе за углед не само у нашој заједници, у граду Шапцу, него и у целој Србији, образложено је у одлуци Комисије за доделу Априлске награде.

У категорији Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода награду је добио новинар портала ,,Жиг инфо” Милан Јовановић.
Овај, како сам за себе каже, изнуђени новинар, није могао више ћутке да посматра оно што је свима постало очигледно: да се лопови богате до неслућених размера, да немају стида и образа, да се партијска припадност користи за узурпацију свега што им падне на памет, да се државна имовина претвара у личну својину, а локалну самоуправа у породичну задругу. Тако је постао новинар бескућник. Мало ко је чуо и за локални портал ,,Жиг инфо” из Гроцке док новинару тог портала Милану Јовановићу прошлог децембра није изгорела кућа до темеља, а на улазна врата пуцано од стране непознатих нападача. Читав живот Јовановић је провео као радник министартва унутрашњих послова, где је пензионисан крајем деведесетих, након 30 година рада. Радио је као оперативац и шеф смене у Комунално-оперативном центру. Новинарством је почео да се бави 2012. године и писао је искључиво о локалним темама из општине Гроцка. Себе назива бескућником, али без намерава да од истине одустане. Његова порука да „има снаге јер има наде” охрабрујућа је и благотворна данас у Србији, а његов случај уверава да док је новинарске солидарности, никаква сила не може зауставити причу. Како добитник награде није становник града Шапца, истовремено му се додељује и звање Почасни грађанин града Шапца.

Комисија је одлучила да Априлску награду у категорији Развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада, додели Месној заједници "Змињак-Скрађани".
Да села и насеља чине људи који у њима живе, показали су мештани Змињака и Скрађана, који су се окупили и предложили конкретну идеју за развој своја два села - одлучили су да 2,5 милиона динара од пореза на имовину определе за изградњу балон сале поред основне школе у Змињаку. МЗ „Змињак“ је модел како се политика, кроз опште добро, претвара у живот. То је место где је политика непосредног изјашњавања преведена у живот, а круна борбе за децентрализацију власти је балон сала у Змињаку која је од изузетног значаја и користи за све становнике Змињака, а посебно младе, којима је овај објекат свакако један од подстицаја за останак на селу, али и правилан развој и квалитетно одрастање, наводи се у образложењу Комисије за доделу Априлске награде града Шапца.

Кључеви града добитницима ће бити уручени у понедељак 22. априла на свечаној академији поводом Дана града.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Август 2019.

Радови у Жике Поповића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'