Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Изабрани добитници Априлске награде
града Шапца

17. Април Изабрани добитници Априлске награде <br> града Шапца
Комисија за доделу Априлске награде је на данашњем заседању донела једногласну одлуку да овогодишњи добитници буду:

У категорији Укупан развој и промоција града Шапца, ФК ,,Мачва” Шабац и прим. др Стеван Станковић, неуропсихијатар.
ФК ,,Мачва” Шабац основан је у марту 1919. године, и ове године се навршава један век од постојања овог значајаног спортског колектива из Шапца. Деценије постојања обележили су бројни спортски успеси, неговање и афирмација вредности које спорт носи, одрастање бројних шабачких генерација уз шабачке црвено-црне, који су играјући или се радујући успесима овог клуба квалитетно проводили своје време. Тренутно, овај шабачки фудбалски клуб део је најквалитетније лиге Србије и већ годинама се равноправно такмичи са најбољим фудбалским клубовима у земљи, наведено је у образложењу Комисије.

Прим. др Стеван Станковић је својим вишедеценијским хуманитарним радом постао један од симбола града Шапца. Као председник Црвеног крста, у најтежим временима, на достојанствен начин, успео је да несебично помаже најугроженијима али и да се часно супротстави различитим изазовима. Реч је о једном од оних непоколебљивих људи који доследно поштује и негује најчистије људске вредности, које треба да служе за углед не само у нашој заједници, у граду Шапцу, него и у целој Србији, образложено је у одлуци Комисије за доделу Априлске награде.

У категорији Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода награду је добио новинар портала ,,Жиг инфо” Милан Јовановић.
Овај, како сам за себе каже, изнуђени новинар, није могао више ћутке да посматра оно што је свима постало очигледно: да се лопови богате до неслућених размера, да немају стида и образа, да се партијска припадност користи за узурпацију свега што им падне на памет, да се државна имовина претвара у личну својину, а локалну самоуправа у породичну задругу. Тако је постао новинар бескућник. Мало ко је чуо и за локални портал ,,Жиг инфо” из Гроцке док новинару тог портала Милану Јовановићу прошлог децембра није изгорела кућа до темеља, а на улазна врата пуцано од стране непознатих нападача. Читав живот Јовановић је провео као радник министартва унутрашњих послова, где је пензионисан крајем деведесетих, након 30 година рада. Радио је као оперативац и шеф смене у Комунално-оперативном центру. Новинарством је почео да се бави 2012. године и писао је искључиво о локалним темама из општине Гроцка. Себе назива бескућником, али без намерава да од истине одустане. Његова порука да „има снаге јер има наде” охрабрујућа је и благотворна данас у Србији, а његов случај уверава да док је новинарске солидарности, никаква сила не може зауставити причу. Како добитник награде није становник града Шапца, истовремено му се додељује и звање Почасни грађанин града Шапца.

Комисија је одлучила да Априлску награду у категорији Развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада, додели Месној заједници "Змињак-Скрађани".
Да села и насеља чине људи који у њима живе, показали су мештани Змињака и Скрађана, који су се окупили и предложили конкретну идеју за развој своја два села - одлучили су да 2,5 милиона динара од пореза на имовину определе за изградњу балон сале поред основне школе у Змињаку. МЗ „Змињак“ је модел како се политика, кроз опште добро, претвара у живот. То је место где је политика непосредног изјашњавања преведена у живот, а круна борбе за децентрализацију власти је балон сала у Змињаку која је од изузетног значаја и користи за све становнике Змињака, а посебно младе, којима је овај објекат свакако један од подстицаја за останак на селу, али и правилан развој и квалитетно одрастање, наводи се у образложењу Комисије за доделу Априлске награде града Шапца.

Кључеви града добитницима ће бити уручени у понедељак 22. априла на свечаној академији поводом Дана града.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'