Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Интернационални фестивал пчеларства у петак у Шапцу

05. Септембар Интернационални фестивал пчеларства у петак у Шапцу
Интернационални фестивал пчеларства биће одржан у петак 8. септембра у пешачкој зони у Шапцу, најављено је данас на конференцији за медије у Градској кући.
Више од 40 пчелара и близу 10 произвођача опреме за пчеларство представиће своје производе посетиоцима, а организовани су и едукативно-забавни садржаји за најмлађе Шапчане.
Фестивал пчеларства је одлична прилика да постојеће проивођаче меда подстакнемо, а будуће охрабримо, поручио је заменик градоначелника Душан Костадиновић.
-Шабац је добро место за организацију сајмова и фестивала пчеларства, будући да се у нашем крају производи највише меда. Показали смо да је нама у Шапцу важно како се односимо према произвођачима меда. Аграрни буџет у оквиру буџета града Шапца подржава све обуке, пројекте и манифестације које подстичу производњу меда у Шапцу, рекао је Костадиновић.
Он је додао да пчеларство има доста неискоришћених потенцијала за развој и запошљавање.
-Чињеница да је у овом тренутку само шест одсто капацитета искоришћено за производњу меда, говори колико ова област има потенцијала и колико још људи од овог посла могу да зарађују. Град Шабац је ту да им помогне у томе. Поносни смо на рад, знање и искуство пчелара који су шабачки крај сврстали међу најзначајније произвођаче меда у Србији. Желимо да будемо још бољи и успешнији зато што имамо природне и људске потенцијале, додао је заменик градоначелника Душан Костадиновић.
Председник Удружења пчелара Прњавор Бранко Мијић рекао је да Фестивал пчеларства добра прилика за упознавање произвођача и купаца и да Удружење посебно подстиче младе пчеларе да учествују на Фестивалу.
-Најбољи мед ћете купити код пчелара. Ово је добра прилика да купци причају са пчеларима, науче нешто о меду и пробају квалитетне производе, а за произвођаче да покажу шта су урадили у претходном периоду, казао је Мијић.
Начелник Одељења за пољопривреду Владимир Шпегар рекао је да је Шабац један од градова са највише кошница и да је Град ту да пчеларима помогне да своје производе продају, а Фестивал пчеларства је један од начина.
Пчелари ће своје производе у петак изложити већ у 10 часова. За подне је најaвљено свечано отварање Интернационалног фестивала меда, а програм се завршава у 20 сати концертом староградске музике. Посетиоци Фестивала имаће прилике да науче како се ручно од глине правила амбалажа за мед пре 3000 година.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'