Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градска организација инвалида рада добила Сертификат за израду рукотворина

03. Јул Градска организација инвалида рада добила Сертификат за израду рукотворина
На данашњој конференцији “Шампиони локалног развоја” коју је организовао НАЛЕД у Скупштини града Београда, сертификат о успешно завршеним обукама за израду рукотворина традиционалним техникама добила је Градска организација инвалида рада из Шапца. Сертификат је добио 50 жена из Чачка, Лесковца, Шапца и Сремске Митровице, а сертификате је представницима удружења уручила министарка са саобраћај и инфраструктуру Зорана Михајловић.
Председница Градске организације инвалида рада Мирослава Савковић истакла је да је велика част што поседују један овакав сертификат.
Једанаест чланица организациује успешно су завршиле обуку за технику златовез и тиме су заокружиле све технике веза. Њихови планови су да своје производе заштите географском ознаком порекла, а мотив да сачувају од заборава традицију шабачког краја. Оно по чему су њихови производи јединствени то је чињеница да су ручно ткани, и пешкири и платна, да су финализовани у изради чипке и веза. Представнице Градске организације инвалида рада посебно су поносне на свој рад на промоцији и заштити Текеришког пешкира.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
08. Март 2019.

Радови у улици Вука Караџића

ЈКП „Топлана-Шабац“ ће вршити раскопавање површине јавне намене у улици Вука Караџића број 8. ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 11. марта до 30. ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'