Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градови Шабац и Високо потписали
Споразум о међусобној сарадњи

26. Новембар Градови Шабац и Високо потписали <br> Споразум о међусобној сарадњи
Град Шабац и Град Високо данас су потписали Споразум о сарадњи којим успостављају пословно техничку сарадњу у оквиру својих надлежности. Тим поводом градоначелница Амра Бабић уприличила је пријем за градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића и председника Скупштине Града Шапца Немању Пајића.

Сарадња два града обухвата стратешку сарадњу у преношењу знања и технологија, заједничком планирању и извођењу донаторских пројеката у земљи и иностранству са нагласком на активну политику запошљавања, усавршавања и оспособљавања развојних тренинг центара и инкубатора, обновљивих извора енергије и других активности, а с циљем економског раста и развоја јединица локалне самоуправе.

- Шабац има јако добре односе са градовима у региону и сарадњу на вишим нивоима, те су искусни у аплицирању према пројектима ЕУ. На тај начин су остварили добре резултате и повукли велики број средстава ЕУ у свој град. Наша намјера је да користећи њихова искуства заједно са њима сва та средства доведемо у Високо и у БиХ, јер земља која предњачи да буде чланица ЕУ треба се активно укључити у те процесе. Сва знања која стекнемо кроз ове пројекте, помоћи ће нам у наредном периоду и кроз апликације према фондовима ЕУ јер очекујемо реализацију наших дугоочекиваних пројеката, изјавила је на састанку градоначелница Бабић.

Споразумом је обухваћена и међусобна сарадња на другим истраживачким пројектима у складу са релевантним законским прописима. Као први заједнички пројекат два града, а на темељу овог Споразума, радиће се на апликацији на додели бесповратних средстава у оквиру другог позива за подношење предлога за програм прекограничне сарадње за период 2014 - 2020 Србија – БиХ, у области преквалификације радне снаге, а паралелно ће се радити на реализацији SEED пројекта који је већ успешно имплементиран у Граду Шапцу, а односи се на „Подршку за развој образовања и запошљавања“.

Тим поводом, градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић истакао је важност одлуке о сарадњи у овом региону, те да све што се ради треба да буде корисно за грађане које представљају, надајући се да кроз различите програме заједнички могу да дођу до најважнијих тема за грађане. Он је такође исказао је задовољство због потписаног Споразума, у нади да ће се учврстити веза са градовима у региону.

Циљ сарадње два града јесте размена добрих пракси и већ стечених искустава у различитим међународним пројектима које су Град Шабац и Град Високо већ реализовали, те успостављање међусобног поверења и толеранције између јединица локалне самоуправе Босне и Херцеговине и Србије. На овај начин градови Шабац и Високо почињу са припремним активностима у стварању модела који ће бити основа за предприступне активности у процесу европских интеграција.

(Преузето од Прес службе Града Високо)

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
27. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- на деоници Улице краља Александра, од раскрснице са ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'