Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: Време је
за нове одговоре

02. Новембар Градоначелник: Време је<br> за нове одговоре
Обраћајући се присутнима испред споменика жртвама у ратовима од 1912. до 1918. године у порти Саборне цркве, поводом обележавања 101. годишњице ослобођења Шапца у Првом светском рату, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, одајући пошту свима који су животе положили за слободу, истакао је обавезу према свима, а првенствено према младим људима који живе у Шапцу, да покаже да ствари у Србији могу да изгледају другачије и да је ипак могуће да неки од младих људи одлуче да Шабац буде њихово место за живот и за будућност.
- Данас се слобода не осваја оружјем већ мозгом, памећу, учењем, добротом и миром. Ово је град који има православну цркву али на понос свим Шапчанима, има и католичку, јеврејску, исламску. То је велика ствар за један град и зато је он другачији. Велика ствар за град је и то што у њему свако може слободно да каже шта мисли, што може да критикује и говори о свему. Велика је ствар што у овом граду имамо услове да слушамо једни друге, да се суграђани разумеју и почну да мењају своје навике и понашање.
Ако будемо успели да понудимо нове одговоре нашим суграђанима, можда ће заиста одлучити да наставе да живе у свом граду. Да би се то десило, да би одговоре понудили, морамо да водимо рачуна једни о другима. И те различитости међу нама, било верске или политичке, треба да нас зближе у заједничким интересима: да живимо боље, да се лечимо квалитетније, да нам се деца образују како ваља, да имамо слободу и елементарно разумевање за будућност. Ако тога нема, нема перспективе и нико неће хтети да живи, не у Шапцу већ ни у Србији ни целом региону.
Ми имамо нека решења за то, да укључимо грађане како да троше свој новац у граду у ком живе, како да зараде више новца тако што водимо рачуна о привреди и пољопривреди, како да имамо квалитетно грејање и добру локалну услугу а да не кошта пуно, како да имамо модерну школу у коју деца иду у једну смену, квалитетну социјалну заштиту и бринемо о свакоме ко није успео да се снађе у овом невремену. То су наши одговори и вољни смо да чујемо и ваше.
Морамо почети да разговарамо и не можемо оне који су другачији гледати као непријатеље већ тражити заједничке интересе и начине да их остварујемо. То је рецепт и ја верујем да Шабац, као што је био пример целој Србији по јунаштву, на жалост и по страдању, може да буде пример Србији и по неким новим одговорима. Ја вас позивам да те одговоре заједно дајемо, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Новембар 2019.

Топлана - радови у улицама Јоце Шапчанина и Касарској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне намене ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'