Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: усвојене важне одлуке за развој града

06. Јун Градоначелник: усвојене важне одлуке за развој града
Коментаришући тачке на данашњем, 22. заседању Скупштине града Шапца, градоначелник Небојша Зеленовић захвалио се одборницима у градском парламенту коју су гласали за Завршни рачун града за 2017. годину, Одлуку о реализацији градског и приградског превоза, Предлог о енергетског ефикасноти града Шапца и друге важне одлуке. Он је напоменуо да Град Шабац никоме не дугује ништа и да редовно измирује сва своја задужења.
-За говорницом су се могле чути и оптужбе да је Град банкротирао, што није истина. Редовно измирујемо све своје обавезе, а данас на рачуну имамо 644 милиона динара. Такође смо показали и да добро сарађујемо са општинама из околине, па је донета одлука да се на Регионалну депонију у Сремској Митровици убудуће одлаже отпад из Богатића и Шида, рекао је градоначелник.
Он је рекао да је значајно што је изгласана одлука да се у власништво Града врати простор Ранковића апотеке, односно Прве народне апотеке. Према наводима првог човека града, овај објекат ће бити заштићен и у њему ће бити установљен музеј апотекарства.
Градоначелник Зеленовић је поновио идеју да Шабац буде град без смећа и позвао све грађане да учине Шабац чистијим и лепшим.
-Даљи развој нашег града неће бити могућ уколико буду ницале дивље депоније. За бољу будућност нашег града и бољу будућност наше деце, морамо обезбедити чист град, без смећа. А да би то реализовали, свако од нас мора кренути од себе. Чишћење дивљих депонија захтева озбиљна финансијска средства, па зато они који праве депоније морају бити кажњени. На наредној седници Скупштине града Шапца ћемо предложити веће кажне и мере за све оне који загађују град, подвукао је Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'