Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: удвостручен приход
од пореза на зараде

24. Децембар Градоначелник: удвостручен приход<br> од пореза на зараде
- За комплексан посао унапређења развоја града неопходан је озбиљан тим. Иза успеха града Шапца стоји тимски рад, поручио је данас градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са годишње конференције за новинаре у Градској кући, посвећене резултатима рада Привредног савета града Шапца.

Oспособљени, професионални, посвећени

Тим чине: председник Скупштине града Немања Пајић, иначе председник Комисије за праћење инвестиција, Зоран Тошић, председник Привредног савета и све шабачке компаније које заиста саветују оне који доносе одлуке у граду, као и Одељење за локални еконосмки развој које води Виолета Шестић. Поред њих, ту су запослени у јавној администрацији и Градској управи, предузећима и установама у нашем граду. То је затворени систем који ради по стандардима финансијског управљања и контроле и по свим прихваћеним европским стандардима, али, како је истакао градоначелник, врло отворен систем за грађане, компаније и привреду. А да је то тако, потврђују награде и признања: Шабац шампион развоја, најотворенији град, град који нема шта да крије, најбоље место за улагање и бизнис у Србији и град који повлачи највише новца из европских фондова.

- Ми смо оспособљени, професионални, посвећени и радимо у интересу наших суграђана. Ко не верује – може да провери, додао је градоначелник.

Он је као први показатељ успешног развоја града навео износ буџета.

- Када сам постао градоначелник 2014. године, буџет града Шапца био је две милијарде и 400 милиона динара, што је око 20 милиона евра, а данас је то 30 милиона евра. Дакле, три милијарде и 600 милиона динара директних прихода нашег града, без осталих прихода који постоје – нето приход. Сваке године буџет се повећавао, а у тиму града Шапца нарочито смо поносни на приход од пореза на зараде, што се види кроз пораст броја запослених а који се евидентира у нашем буџету са 800 милиона 2014. године на милијарду и 600 милиона, на данашњи дан. Дакле, удвостручили смо приход од пореза на зараде. То је најважнији податак, истакао је градоначелник.

Град који нема шта да крије и град који има јасну политику

Међу поједниначним пројектима, важним за развој бизниса у граду, он је поред изградње Лучке улице и улице у индустријској зони, почетка радова на кванташкој пијаци као будућег зеленог агроцентра и 35 улица у граду, истакао инвестиције у културу и образовање који употпуњују амбијент у ком људи желе да раде и улажу свој новац.

- Захваљујем се сваком ко је одлучио да у врло тешким околностима невероватних притисака улаже новац у један град који нема шта да крије и има потпуно јасну политику која треба да нас води, најбрже могуће, у Европску унију. А то је град Шабац. Захваљујем се и шабачким компанијама са којима смо најуспешније сарађивали у 2019. години и желим успешну сарадњу и у 2020. од које имамо велика очекивања. Захвалан сам компанијама: Југокоп, Савремена градња, Машинокоп, Трансвер, Рефлекс, Савро, Еко сан, Дуга Ел, ЛТО и Вукса, са којима смо имали највредније уговоре и који су омогућили да град Шабац најефикасније, у најбољем интересу свих суграђана, уз најјефтиније цене у Србији изгради и инвестира 10 милиона евра у овој години, закључио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- у Улици др Андре Јовановића, од раскрснице са Улицом ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'