Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: удвостручен приход
од пореза на зараде

24. Децембар Градоначелник: удвостручен приход<br> од пореза на зараде
- За комплексан посао унапређења развоја града неопходан је озбиљан тим. Иза успеха града Шапца стоји тимски рад, поручио је данас градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са годишње конференције за новинаре у Градској кући, посвећене резултатима рада Привредног савета града Шапца.

Oспособљени, професионални, посвећени

Тим чине: председник Скупштине града Немања Пајић, иначе председник Комисије за праћење инвестиција, Зоран Тошић, председник Привредног савета и све шабачке компаније које заиста саветују оне који доносе одлуке у граду, као и Одељење за локални еконосмки развој које води Виолета Шестић. Поред њих, ту су запослени у јавној администрацији и Градској управи, предузећима и установама у нашем граду. То је затворени систем који ради по стандардима финансијског управљања и контроле и по свим прихваћеним европским стандардима, али, како је истакао градоначелник, врло отворен систем за грађане, компаније и привреду. А да је то тако, потврђују награде и признања: Шабац шампион развоја, најотворенији град, град који нема шта да крије, најбоље место за улагање и бизнис у Србији и град који повлачи највише новца из европских фондова.

- Ми смо оспособљени, професионални, посвећени и радимо у интересу наших суграђана. Ко не верује – може да провери, додао је градоначелник.

Он је као први показатељ успешног развоја града навео износ буџета.

- Када сам постао градоначелник 2014. године, буџет града Шапца био је две милијарде и 400 милиона динара, што је око 20 милиона евра, а данас је то 30 милиона евра. Дакле, три милијарде и 600 милиона динара директних прихода нашег града, без осталих прихода који постоје – нето приход. Сваке године буџет се повећавао, а у тиму града Шапца нарочито смо поносни на приход од пореза на зараде, што се види кроз пораст броја запослених а који се евидентира у нашем буџету са 800 милиона 2014. године на милијарду и 600 милиона, на данашњи дан. Дакле, удвостручили смо приход од пореза на зараде. То је најважнији податак, истакао је градоначелник.

Град који нема шта да крије и град који има јасну политику

Међу поједниначним пројектима, важним за развој бизниса у граду, он је поред изградње Лучке улице и улице у индустријској зони, почетка радова на кванташкој пијаци као будућег зеленог агроцентра и 35 улица у граду, истакао инвестиције у културу и образовање који употпуњују амбијент у ком људи желе да раде и улажу свој новац.

- Захваљујем се сваком ко је одлучио да у врло тешким околностима невероватних притисака улаже новац у један град који нема шта да крије и има потпуно јасну политику која треба да нас води, најбрже могуће, у Европску унију. А то је град Шабац. Захваљујем се и шабачким компанијама са којима смо најуспешније сарађивали у 2019. години и желим успешну сарадњу и у 2020. од које имамо велика очекивања. Захвалан сам компанијама: Југокоп, Савремена градња, Машинокоп, Трансвер, Рефлекс, Савро, Еко сан, Дуга Ел, ЛТО и Вукса, са којима смо имали највредније уговоре и који су омогућили да град Шабац најефикасније, у најбољем интересу свих суграђана, уз најјефтиније цене у Србији изгради и инвестира 10 милиона евра у овој години, закључио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'