Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: разумевањем и сарадњом до интереса

19. Новембар Градоначелник: разумевањем и сарадњом до интереса
Обраћајући се учесницима Међународне радионице пројекта „Солидарност и укључивање грађана у циљу превенције и управљања кризним ситуацијама од стране општина и региона у променљивој и диманичној Европи –SOLICRIS, данас у Центру за стручно усавршавање у Шапцу, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић нагласио је да је Шабац отворен и прјатељски град.

Интерес је да живимо боље

- Трудимо се да будемо нормални, а да би могли да будемо такви, морамо да чинимо дела која нам користе и које су нам у инетерсу, што и јесте тема пројекта који се овде спроводи. Верујем да ћемо из њега изаћи способнији и спремнији да као заједница реагујемо у кризним ситуацијама. Поред тога, важно је да у региону у ком живимо успоставимо трајне и чврсте везе засноване на интересима, а из интереса произилазе још чвршће везе као што су пријатељство и разумевање, поручио је градоначелник.
Одговарајући на питање шта је наш интерес, он је рекао: „Да живимо боље, да имамо више новца, више права, да направимо земљу која омогућава људима да искориосте своје идеје и потенцијале. А начин да остваримо интерес је разговор са нашим пријатељима и комшијама, разумевање и сарадња“.

Солидарност је и у директном одлучивању

Као примере добре сарадње, градоначелник је навео партнерство Шапца са Хрватском и Федерацијом БиХ, Албанијом и Косовом, по чему је Шабац јединствен.
- Хоћемо да учимо од наших комшија, и они од нас, и да онда заједно имамо корист од тога. Корист ће на пример, имати мештани два села, српског и албанског, на Косову, у општини Пећ, јер ће производити јагоду које ће имати добру цену. А ми у Шапцу знамо како се производи добра јагода. Перспектива је у томе да људи разумеју једни друге и да из те перспективе њихове куће постану богатије. И онда можда неће одлучити да се иселе у другу земљу, истакао је градоначелник.
Он је учеснике пројекта обавестио и о директном одлучивању грађана Шапца, као јединственом моделу у Србији по ком грађани слободно одлучују о свом новцу, и у ком солидарност итекако долази до изражаја.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'