Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: разумевањем и сарадњом до интереса

19. Новембар Градоначелник: разумевањем и сарадњом до интереса
Обраћајући се учесницима Међународне радионице пројекта „Солидарност и укључивање грађана у циљу превенције и управљања кризним ситуацијама од стране општина и региона у променљивој и диманичној Европи –SOLICRIS, данас у Центру за стручно усавршавање у Шапцу, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић нагласио је да је Шабац отворен и прјатељски град.

Интерес је да живимо боље

- Трудимо се да будемо нормални, а да би могли да будемо такви, морамо да чинимо дела која нам користе и које су нам у инетерсу, што и јесте тема пројекта који се овде спроводи. Верујем да ћемо из њега изаћи способнији и спремнији да као заједница реагујемо у кризним ситуацијама. Поред тога, важно је да у региону у ком живимо успоставимо трајне и чврсте везе засноване на интересима, а из интереса произилазе још чвршће везе као што су пријатељство и разумевање, поручио је градоначелник.
Одговарајући на питање шта је наш интерес, он је рекао: „Да живимо боље, да имамо више новца, више права, да направимо земљу која омогућава људима да искориосте своје идеје и потенцијале. А начин да остваримо интерес је разговор са нашим пријатељима и комшијама, разумевање и сарадња“.

Солидарност је и у директном одлучивању

Као примере добре сарадње, градоначелник је навео партнерство Шапца са Хрватском и Федерацијом БиХ, Албанијом и Косовом, по чему је Шабац јединствен.
- Хоћемо да учимо од наших комшија, и они од нас, и да онда заједно имамо корист од тога. Корист ће на пример, имати мештани два села, српског и албанског, на Косову, у општини Пећ, јер ће производити јагоду које ће имати добру цену. А ми у Шапцу знамо како се производи добра јагода. Перспектива је у томе да људи разумеју једни друге и да из те перспективе њихове куће постану богатије. И онда можда неће одлучити да се иселе у другу земљу, истакао је градоначелник.
Он је учеснике пројекта обавестио и о директном одлучивању грађана Шапца, као јединственом моделу у Србији по ком грађани слободно одлучују о свом новцу, и у ком солидарност итекако долази до изражаја.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- у Улици др Андре Јовановића, од раскрснице са Улицом ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'