Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: Поносам сам што стојим на челу градске власти која помаже Србима на КиМ

08. Август Градоначелник: Поносам сам што стојим на челу градске власти која помаже Србима на КиМ
-Данас је град Шабац одлучио да помогне српским породицама у Гораждевцу да живе боље. Поносан сам што стојим на челу градске власти која шири дух сарадње и разумевања међу људима.
Помажемо не тако што додељујемо социјалну помоћ, већ тако што обучавамо људе да гаје јагоде и да дођу до знања и вештина којима ће зарађивати новац.
Почетком овога века у Шапцу је било 20-так хектара засађених јагодом. Данас има 1.200 хектара. У протеклих десет година промет од јагода који су остварили грађани Шапца био је више од 120 милиона евра. Зарада је била око 60 милиона евра. Све се то догодило јер је град уложио око милион евра, да заједно са пољопривредницима ископа преко 600 дубинских бунара. Јагоде су промениле животе хиљада породица на боље.
Сада хоћемо да мењамо на боље животе породица Срба који живе у селима у близини Пећи у Метохији. Обучићемо и њихове комшије Албанце да узгајају јагоду на модеран начин. За Албанце ће новчану помоћ за набавку садница обезбедити град Пећ. И Србима и Албанцима значајан део новчане помоћи за опрему и технику кроз овај пројекат обезбеђује организација “Диаконие” из Аустрије.
А тврдња да помажући Србима на Косову и Метохији радимо против своје државе и издајемо земљу је безочна лаж. У Пећи је са градоначелником овог града у коалицији Српска листа, што ће рећи СНС. Избори, на којима је садашњи градоначелник Пећи победио, одржани су тако што је на њима учествовала Српска листа, дакле СНС. Александар Вучић је свом снагом гурао Србе на те изборе.
И сада нас, већину у шабачком парламенту, СНС, шабачка опозиција, оптужује да смо издајници. А Вучић је кобејаги херој!
И још више од тога - Српска листа, што ће рећи СНС, учествовала је на парламентарним изборима на Косову. Па је СЛ, што ће рећи СНС, ушла у владу, чији је премијер Рамуш Харадинај, а коалициони партнери Хашим Тачи и Кадри Весељи. Е, дакле, сада смо ми издајници зато што омогућујемо Србима на Косову да живе боље, а Вучић је херој зато што седи у влади коју води Харадинај.
Лажи и обмане су технологија власти СНС-а. Жеља да униште свакога ко другачије мисли је опсесија ове странке и њеног вође.
Поносам сам што стојим на челу градске власти која помаже Србима на КиМ. А што се напредњака тиче, они ће и даље радити оно што најбоље знају - правиће циркус од Србије, навео је градоначелник Небојша Зеленовић поводом одлуке Скупштине града Шапца на данашњем заседању о давању сагласности за издвајање средстава из буџета града Шапца за пројекат “Знање о јагодичастом воћу за бољи живот”.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'