Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: Помоћи ћемо Србима у Гораждевцу

20. Јун Градоначелник: Помоћи ћемо Србима у Гораждевцу
- Шабац је један од ретких градова у читавом региону који има Привредни савет и Савет за запошљавање који функционишу. Остале локалне самоуправе узимају наш модел али ми такође упознајемо достигнућа других градова и општина. Тако посећујемо Славонски Брод, Бјељину, Пећ, представници нашег града били су у Естонији и Финској. Дакле сарађујемо озбиљно са свима, а мотив је да сви учимо и будемо квалитетнији, да омогућимо бољи живот и прилику да се млади људи запосле, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на данашњој конференцији за новинаре, организованој како би грађанима објаснио разлоге посете делегације града општини Пећ.
У Пећи се дешава живот
Позив је граду Шапцу упутио је градоначелник Пећи Газменд Мухађери.
- Видели смо њихов тренинг центар у ком се млади људи који су завршили школе а немају потребна знања додатно обучавају и одмах запошљавају. И ми ћемо такав центар имати у Шапцу. О нашим домаћинима и боравку у Пећи, председник Скупштине града Немања Пајић и ја имамо најбоље утиске. Заједно са њима посетили смо Пећку патријаршију, Митрополију, основну школу и Гимназију „Свети Сава“ у Гораждевцу, Месну заједницу и Радио Гораждевац. Све то се финансира из буџета града Пећи. Тамо се дешава живот и ми то снажно подржавамо, поручио је градоначелник Шапца.
Он је демантовао тврдњу представника Српске напредне странке (СНС) да је у Пећи потписан било какав документ.
Никакав документ није потписан
- Лаж је да смо нешто потписали и размењивали документа. То се није десило и само је још једна у низу лажи СНС-а у Шапцу, неспособних људи који шест година покушавају да сруше изборну вољу грађана Шапца тако што блате свој град. Говорили су да смо пропали, а испоставило се да смо пример добре праксе, објашњавали су да смо упропастили буџет града Шапца, а кад узмемо кредит од банке добијемо повољнију камату него држава, оптуживали да сам поневерио новац грађана, а судска пресуда каже другачије. И те лажи неће престати јер СНС у Шапцу нема никакву политику, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Када је реч о примедбама што су представници града Шапца седели у просторији у којој је постављена застава Косова, и оптужбама да су издајници, градоначелник је навео да су састанци одржани тамо где су их домаћини, градоначелник и председник Скупштине града Пећи, позвали.
- Подсетићу да смо боравили у локалној самоуправи која је производ локалних избора, то су легитимно изабрани органи на изборима на којима су учествовали и Срби на Косову, а на које их је позвао председник државе Александар Вучић и Влада Србије. Влади Косова подршку даје Српска листа, односно Српска напредна странка на Косову, истакао је градоначелник Шапца.
Срби у Гораждевцу ће гајити јагоду као у Поцерини
Он је такође навео да су домаћини у Пећи упознати са успехом шабачких пољопривредника у гајењу јагоде и подршком коју им Град пружа и заинтересовани су да исто примене, и то прво у Гораждевцу, највећем српском селу.
- Ми ћемо помоћи а град Пећ финансирати да Срби који живе тамо почну да производе јагоду и зарађују на начин на који се зарађује у Поцерини и Мачви. Ако људи производе јагоду зарадиће више, ако зараде више живеће боље а онда ће вероватно одлучити да остану да живе тамо, а ја верујем да нам је то свима циљ. То су практичне животне теме јер када рашчистите неважне теме – остаје живот, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'