Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: Помоћи ћемо Србима у Гораждевцу

20. Јун Градоначелник: Помоћи ћемо Србима у Гораждевцу
- Шабац је један од ретких градова у читавом региону који има Привредни савет и Савет за запошљавање који функционишу. Остале локалне самоуправе узимају наш модел али ми такође упознајемо достигнућа других градова и општина. Тако посећујемо Славонски Брод, Бјељину, Пећ, представници нашег града били су у Естонији и Финској. Дакле сарађујемо озбиљно са свима, а мотив је да сви учимо и будемо квалитетнији, да омогућимо бољи живот и прилику да се млади људи запосле, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на данашњој конференцији за новинаре, организованој како би грађанима објаснио разлоге посете делегације града општини Пећ.
У Пећи се дешава живот
Позив је граду Шапцу упутио је градоначелник Пећи Газменд Мухађери.
- Видели смо њихов тренинг центар у ком се млади људи који су завршили школе а немају потребна знања додатно обучавају и одмах запошљавају. И ми ћемо такав центар имати у Шапцу. О нашим домаћинима и боравку у Пећи, председник Скупштине града Немања Пајић и ја имамо најбоље утиске. Заједно са њима посетили смо Пећку патријаршију, Митрополију, основну школу и Гимназију „Свети Сава“ у Гораждевцу, Месну заједницу и Радио Гораждевац. Све то се финансира из буџета града Пећи. Тамо се дешава живот и ми то снажно подржавамо, поручио је градоначелник Шапца.
Он је демантовао тврдњу представника Српске напредне странке (СНС) да је у Пећи потписан било какав документ.
Никакав документ није потписан
- Лаж је да смо нешто потписали и размењивали документа. То се није десило и само је још једна у низу лажи СНС-а у Шапцу, неспособних људи који шест година покушавају да сруше изборну вољу грађана Шапца тако што блате свој град. Говорили су да смо пропали, а испоставило се да смо пример добре праксе, објашњавали су да смо упропастили буџет града Шапца, а кад узмемо кредит од банке добијемо повољнију камату него држава, оптуживали да сам поневерио новац грађана, а судска пресуда каже другачије. И те лажи неће престати јер СНС у Шапцу нема никакву политику, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Када је реч о примедбама што су представници града Шапца седели у просторији у којој је постављена застава Косова, и оптужбама да су издајници, градоначелник је навео да су састанци одржани тамо где су их домаћини, градоначелник и председник Скупштине града Пећи, позвали.
- Подсетићу да смо боравили у локалној самоуправи која је производ локалних избора, то су легитимно изабрани органи на изборима на којима су учествовали и Срби на Косову, а на које их је позвао председник државе Александар Вучић и Влада Србије. Влади Косова подршку даје Српска листа, односно Српска напредна странка на Косову, истакао је градоначелник Шапца.
Срби у Гораждевцу ће гајити јагоду као у Поцерини
Он је такође навео да су домаћини у Пећи упознати са успехом шабачких пољопривредника у гајењу јагоде и подршком коју им Град пружа и заинтересовани су да исто примене, и то прво у Гораждевцу, највећем српском селу.
- Ми ћемо помоћи а град Пећ финансирати да Срби који живе тамо почну да производе јагоду и зарађују на начин на који се зарађује у Поцерини и Мачви. Ако људи производе јагоду зарадиће више, ако зараде више живеће боље а онда ће вероватно одлучити да остану да живе тамо, а ја верујем да нам је то свима циљ. То су практичне животне теме јер када рашчистите неважне теме – остаје живот, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'