Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: Политика уместо политиканства

17. Новембар Градоначелник: Политика уместо политиканства
Коментаришући јучерашњи наступ посланика Српске напредне странке Бобана Бирманчевића у Скупштини Србије, у ком је позвао републичка министарства да реагују у погледу поступака против градоначелника Небојше Зеленовића, први човек Шапца истакао је да је такав наступ срамотан и увредљив за Народну скупштину и представнике грађана.
- Видели смо да је могуће да се лични интереси заступају у Народној скупштини, која је највише представничко тело и носилац уставотворне и законодавне власти у држави. Тужно је посматрати ниво на ком се налази опозиција у Шапцу. У тренутку када са својим сарадницима посећујем шабачка села и разговарамо са људима о најважнијим стварима које се директно тичу квалитета њихове свакодневице, представници опозиције у Шапцу баве се темама које немају никакве везе са интересима грађана. У 24 месне заједнице грађани ће одлучивати о свом новцу, где ће први пут у историји Србије народ гласати и бирати оно што је њима најважније, а не политичаре и политичке странке. За то време један посланик пита министре да ли ће они да раде свој посао. Згрожен сам нивоом до ког је пала опозиција у Шапцу, рекао је градоначелник Зеленовић.
Он је додао да опозиција треба да помогне да власт буде боља и да заступа интересе грађана Шапца, чиме се очигледно не бави.
- Ми се у овом тренутку, у најбољем интересу грађана Шапца, боримо да држава измири обавезе које има према граду, плати дугове и врати нам имовину. Боримо се да изградимо трафо који треба да обезбеди шабачкој индустријској зони још нових инвестиција и фабрика. То су теме разговора и расправа. У понедељак имам састанак са директором шабачке болнице о реконструкцији Опште болнице. Влада је донела закључак који у Шапцу сада морамо да применимо. Ми треба да причамо о томе како реконструисати Болницу у најбољем интересу свих грађана, навео је градоначелник Шапца.
Како је истакао, много је важних послова у току и у плану, као и политичких али не политикантских тема, за које очекује озбиљне саговорнике и противнике са друге стране.
- А то људи који се тако представљају, нису. Они једноставно нису тог кова, закључио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'