Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: Политика уместо политиканства

17. Новембар Градоначелник: Политика уместо политиканства
Коментаришући јучерашњи наступ посланика Српске напредне странке Бобана Бирманчевића у Скупштини Србије, у ком је позвао републичка министарства да реагују у погледу поступака против градоначелника Небојше Зеленовића, први човек Шапца истакао је да је такав наступ срамотан и увредљив за Народну скупштину и представнике грађана.
- Видели смо да је могуће да се лични интереси заступају у Народној скупштини, која је највише представничко тело и носилац уставотворне и законодавне власти у држави. Тужно је посматрати ниво на ком се налази опозиција у Шапцу. У тренутку када са својим сарадницима посећујем шабачка села и разговарамо са људима о најважнијим стварима које се директно тичу квалитета њихове свакодневице, представници опозиције у Шапцу баве се темама које немају никакве везе са интересима грађана. У 24 месне заједнице грађани ће одлучивати о свом новцу, где ће први пут у историји Србије народ гласати и бирати оно што је њима најважније, а не политичаре и политичке странке. За то време један посланик пита министре да ли ће они да раде свој посао. Згрожен сам нивоом до ког је пала опозиција у Шапцу, рекао је градоначелник Зеленовић.
Он је додао да опозиција треба да помогне да власт буде боља и да заступа интересе грађана Шапца, чиме се очигледно не бави.
- Ми се у овом тренутку, у најбољем интересу грађана Шапца, боримо да држава измири обавезе које има према граду, плати дугове и врати нам имовину. Боримо се да изградимо трафо који треба да обезбеди шабачкој индустријској зони још нових инвестиција и фабрика. То су теме разговора и расправа. У понедељак имам састанак са директором шабачке болнице о реконструкцији Опште болнице. Влада је донела закључак који у Шапцу сада морамо да применимо. Ми треба да причамо о томе како реконструисати Болницу у најбољем интересу свих грађана, навео је градоначелник Шапца.
Како је истакао, много је важних послова у току и у плану, као и политичких али не политикантских тема, за које очекује озбиљне саговорнике и противнике са друге стране.
- А то људи који се тако представљају, нису. Они једноставно нису тог кова, закључио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
21. Септембар 2018.

Раскопавање на неколико локација у граду

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улицама Јове Курсуле број 8., ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'