Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: Град Шабац не дугује
15 милиона динара МЗ Мајур

06. Мај Градоначелник: Град Шабац не дугује <br> 15 милиона динара МЗ Мајур
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић демантовао је наводе који су се појавили у појединим медијима да Град Шабац дугује 15 милиона динара Месној заједници „Мајур“. Он је напоменуо да је МЗ Мајур већ потрошила близу девет милиона динара од пореза на имовину, захваљујући одлуци Града Шапца да новац од пореза на имовину враћа месним заједницама на располагање.
-Поред ових улагања, Град је урадио тротоар у Табановачкој улици у вредности од близу 3,5 милиона, а у наредном периоду предвиђена је изградња тротоара у вредности од 1,9 милиона динара. На Ускрс је и у Мајуру, уз још 18 месних заједница организовано непосредно изјашњавање на ком су мештани одлучивали како желе да буде потрошен новац прикупљен од пореза на имовину. Реализација изгласаних пројеката почеће већ следећег месеца. Такође, ЈКП „Водовод” Шабац је инвестирао 25 милиона за канализацију у улицама Табановачка, Травнице и Царице Милице, а ове године планирано је још 15 милиона, истакао је градоначелник Шапца.

Говорећи о улагањима, подсетио је на дуговања Републике Србије према Граду Шапцу.
-Позната је ствар да од како је Вучић на власти, Влада је отела од Шапца 30 милиона евра. Одлично је што су одлучили да један делић тог дуга почну да враћају. Одлично је што су урадили улицу ка Травницама и Школску улицу у Мајуру. Обзиром да дугују 30 милиона евра, а да су извели радове у вредности за само 100 хиљада евра, показује однос који иначе Српска напредна странка има према свима локланим самоуправама, а нарочито према Граду Шапцу. Оно што је трагично је разлог за почетак радова у Мајуру - а то су избори за Савет месне заједнице који треба да буду организовани за месец дана. То знају сви Шапчани, али и сви Мајурци, истакао је Зеленовић.

Додао је да би Александар Вучић и чланови његове странке требали да почну да раде на деоницама за које су надлежни.
-Конкретно мислим на улаз преко Савског моста у град, где је пут у катастрофалном стању. Или пут за који смо до сада надлежном министарству написали преко десет ургенција, а повезује највећу Индустријску зону са Сремском Митровицом. Ова саобраћаница се налази у катастрофалном стању, нарочито деоница поред Шећеране ка Дреновцу. Пример је и пут од Јевремовца, преко Варне, према Крупњу који је такође у веома лошем стању. Све су то путеви у надлежности државе, које држава не реконструише, већ троши само 100 хиљада евра на две улице у Мајуру, напоменуо је градоначелник Шапца.

Градоначелник је направио осврт и на актуелну тему везану за ауто-пут.
-Опште је позната истина да Вучић није дошао на власт 2014. године, ми бисмо сада имали завршен ауто-пут. А то треба да буде најважнија тема и за Вучића и за чланове Српске напредне странке, али и све оне који намеравају да се озбиљно баве политиком. Ми ћемо као град учинити све што је у нашој моћи да се наша локална самоуправа развија, са онолико новца колико имамо, истакао је Зеленовић и позвао грађане свих месних заједница да не наседају на јефтино политиканство које ће се у следећих месец дана дешавати највише у Мајуру.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'