Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник: 1500 нових радних места у 2018. години

25. Децембар Градоначелник: 1500 нових радних места у 2018. години
- Поносан сам на 2017. годину због великих и важних ствари које су се десиле у Шапцу, а међу њима, најважнија политичка тема су недавно одржани референдуми, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на годишњој конференцији за новинаре, организованој данас у Градској кући.
Он је подсетио да су суграђани у 24 месне заједнице добили прилику да одлучују о трошењу 36 милиона динара, уплаћених на име пореза на имовину и нагласио да је то потпуно нова политика у Србији која би требало да пробуди нову енергију и промени начин на који се грађани укључују у јавне послове. Како је најављено, следеће године грађани ће у свих 60 месних заједница одлучивати о 240 милиона динара.
Говорећи о привредним активностима, градоначелник је навео да је ове године у индустријској зони продато 27 парцела, од чега је Град приходовао нешто више од 70 милиона динара.
- У Шапцу се запослило 1260 људи, а њих 1600 је мање на евиденцији незапослених. Када то упоредимо са 2014. годином, то је око 3.300 људи мање на евиденцији Националне службе за запошљавање. Када сам почео да водим град, са људима који учествују са мном у одлучивању, на листи незапослених било је око 12.600 грађана, а сада их је 9.200. У 2018. години у Шапцу очекујем запошљавање 1.500 грађана у различитим компанијама: Јазакију, Мондију, Пасубиу, Вопахелу, Де Хеусу, Сету... Град ће пружити подршку фирмама али и људима који траже посао, да се оспособе и искористе прилику која се указала, рекао је градоначелник и напоменуо да се Шабац у последње две године позиционирао у Србији и ширем региону као једно од најбољих места за инвестиције.
Планирани буџет за наредну годину је 3 милијарде и 150 милиона динара, а по оцени градоначелника, буџет је тачан, јасан, прецизан и одржив. Кредит за који је добијена сагласност од Скупштине града Шапца није још реализован. Према одлуци, Град може да се задужи 840 милиона динара али градоначелник очекује задуживање до 350 милиона јер верује да је то довољно за завршетак започетих инвестиција и пројекте који су дошли на ред. Он је нагласио да уколико држава испуни обавезе према граду, све што врати као своју обавезу биће утрошено у даљи развој града.
- Град Шабац је у буџету одвојио 34 милиона динара за пројекте, који треба да обезбеде да планиране капиталне инвестиције у граду буду и остварене. Квалитетни пројекти помоћи ће да потражимо новац и ван буџета, најпре из фондова Европске уније. Очекујем да са овим пројектима будемо спремни да у град уђе још 16 милиона евра нових инвестиција за реконструкцију јавних објеката, Болнице, Дома здравља, појединих школа, припрему за отварање међународне луке, уређење паркова и саобраћајница. Град Шабац има потпуно јасан план у буџету за ову годину а односи се на наредне три године, шта су капиталне инвестиције у граду, колико коштају и који су извори финансирања, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Он је за наредну годину најавио и измене у функционисању јавног превоза и градске администрације, која ће постати прва Е управа у Србији.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'