Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник:
за културу потребно
два одсто у државном буџету

16. Април Градоначелник: <br> за културу потребно <br> два одсто у државном буџету
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић обратио се синоћ на завршној вечери четвртог Позоришног пролећа у Шапцу. Он је оценио да издвајања за културу морају бити већа и најавио да ће предложити нови план културне политике којим ће државна давања за културу бити повећана на два одсто буџета.

-У Шапцу издвајамо седам одсто буџета за културу. Изаћи ћемо пред Србију с великим планом културне политике, два одсто државног буџета за културу. Уместо девет и по милијарди динара, предлажем 25 милијарди. За позоришта, књиге и библиотеке, филмове, заштиту културног наследја, ликовну и музичку уметност и све што омогућава стваралаштво, рекао је градоначелник.

Он истакао да је велики фестивал као што је Позоришно пролеће могуће организовати захваљујући већим издвајањима за културу и додао да је у протеклих недељу дана Шабац прошао кроз театарски живот Србије.
-Уживали смо, са смехом и у сузама, запитани над тим како нам се догодило да живимо у Салему и да нам Тартиф ломи душе. Али без те запитаности није могуће донети одлуку о борби за промене. Лепота позоришног дела, којој смо сведочили, учвршћује нас у уверењу да за нас, као народ, има наде, додао је Зеленовић.

(Фотографије преузете са странице Шабачког позоришта.)

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'