Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник у Горњој Румској: Гарантујем реализацију изгласаних пројеката, новац од пореза улаже се по вољи грађана

22. Јун Градоначелник у Горњој Румској: Гарантујем реализацију изгласаних пројеката, новац од пореза улаже се по вољи грађана
Током посете Горњој Румској где је у току шљунчење малских путева које се финанасира новцем од пореза на имовину, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је то јединствена политика Шапца која грађанима пружа могућност да се укључе у доношење важних одлука за функционисање локалне заједнице и на тај начин небитне теме које се свакодневно сервирају, замене важним питањима из свакодневног живота.
-Домаћини у Румској су изгласали да потроше 360 кубика камена на насипање својих путева јер имају потребу да лако дођу до својих њива. За све оно што грађани предложе и изгласају на референдуму ја гарантујем као градоначелник да ће бити урађено. Можда ће наши суграђани у граду помислити како се само село гради, али чињеница је да су мештани 24 села већ гласали на референдуму, рекао је градоначелник и најавио референдуме и у градским месним заједницама.
Он је позвао грађане да се упишу у списак за гласање и на тај начин добију прво прилику да предлажу пројекте, а затим и право да се изјасне на референдуму.
-Организоваћемо референдуме у свих 10 градских месних заједница и они ће одлучивати о 170 милиона динара колико је прикупљено у Шапцу од пореза на имовину. Позивам све грађане да се укључе, упишу у списак за гласање да добију прво прилику да предлажу пројекте, а онда и да гласају. Ово је јединствена политика у Србији, она пружа могућност грађанима да се заиста укључе у свакодневни живот и да се бавимо важним темама: како да нам буду бољи путеви, вртићи, квалитетније услуге у граду и селу, а не да се бавимо небитним темама које нам се сваког дана сервирају, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
За мештане Горње Румске најавжнија тема је, судећи по предложеним пројектима, добра путна инфраструктура. На децембарском референдуму су одлучили да сав новац од пореза на имовину који је прикупљен у њиховом месту уложе у насипање путева и тако обезбеде лакши приступ до својих њива. Охрабрени реализацијом изгласаних пројеката, већ се припремају за наредно изјашњавање на ком ће одлучити о трошењу више од 600.000 динара.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'