Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник у Гораждевцу: разумевањем и сарадњом отварамо простор за бољи живот

21. Август Градоначелник у Гораждевцу: разумевањем и сарадњом отварамо простор за бољи живот
“Када имате чврста уверења и снажну вољу, не постоји препрека које ће вас спречити да живот учините бољим. Ја верујем да ми, људи који живимо данас на овом простору, можемо да се добро разумемо када је реч о суштинским животним питањима.
Верујем, такође, да наша сарадња може да учини бољим живот сваке наше породице. Желимо да поделимо са српским и албанским породицама овде у Пећи знања и вештине до којих смо дошли у Шапцу у гајењу јагода.
За последњих десет година Шапчани су зарадили од производње јагода више од 60 милиона евра. На 1200 хектара остварили смо приход од преко 120 милиона евра. Све је то омогућено јер је град уложио један милион евра да помогне сељацима да дођу до воде, копајући дубинске бунаре. Сађењем 1,5 хектара јагоде у Гораждевцу, у седам српских породица и 1,5 хектара код седам албанских пoродица у другим пећким селима, заједно са градом Пећи и са НВО “Siry Vizionit”, ми овај модел интензивне пољопривреде, врхунског воћарста, преносимо људима који зиве у Пећи. Желим да кажем колико је драгоцена подршка владике Теодосија и помоћ Епархије рашко - призренске овом подухвату.
Ово је доказ да је могуће, разумевањем и сарадњом, отварати простор за бољи живот. Ми смо способни да живимо боље. И све зависи искључиво од нас.
И ово је тек почетак.
Наводњаваћемо и оранице. У Шапцу планирамо да уђемо у наводњавање 20.000 хектара ораница, кап по кап. Потпуно нов приступ. То ће омогућити мачванским сељацима, мојим суграђанима, да зараде додатних 20 милиона евра годишње.
И та искуства ћемо поделити са вама овде.
Желим да кажем да смо спремни да овакву сарадњу остваримо у сваком српском селу на Косову. И желимо да делимо своја знања са албанским породицама у тим градовима и општинама. Ово што радимо учиниће нашу децу срећнијом. И што је најважније, отвориће могућност да нам деца пронађу срећу у местима где живе и не одлазе у свет тражећи бољу срећу. И, ако Бог да, да почну да се враћају”, поручио је градоначелник Шапца данас у Гораждевцу где су подигнути засади јагода у њивама седам српских породица уз помоћ Града Шапца који је финансирао набавку садница и пружио стручну помоћ.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
28. Фебруар 2020.

Топлана - радови у улици Немањиној

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'