Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник Шапца:
грађани који слободно одлучују доносе добре одлуке

03. Децембар Градоначелник Шапца: <br> грађани који слободно одлучују доносе добре одлуке
Данас је у 24 шабачка села огранизовано гласање на ком грађани одлучују како ће бити потрошен новац од пореза на имовину који је прикупљен у селима. По први пут у историји Србије грађани на гласању не бирају политичке странке или политичаре, него одлучују шта ће бити урађено у њиховом месту.
На гласачким листићима су пројекти које су предлагали мештани и савети месних заједница, као и износи средстава којима свака месна заједница располаже.
Неколико шабачких села, за време гласања, посетио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је подсетио да је шабачки референдум новина у Србији и да је поносан што одлучивање прелази у руке грађана.
-Једва чекам да чујем шта је права народна воља и који су то предлози који ће освојити највише гласова. Црква, балон сала, амбуланта, бунар, вага, школе, путеви само су неки од предлога које су мештани кандидовали за изборе у свом селу. Право да гласају имају сви грађани који су се уписали у списак, без обзира на то да ли су платили порез или не. Да предлажу су могли само они који су порез платили, јер је то поштено. Ми у Шапцу верују да ће оваква политика укључивања грађана у процесе одлучивања показати праву народну вољу и да грађани који слободно одлучују доносе добре одлуке. Оно што данас заокруже на гласачким листима, на пролеће ће бити урађено, то гарантујем ја као градоначелник Шапца, подвукао је Зеленовић и најавио да ће 2018. године у овај процес, поред приградских и сеоских месних заједница бити укључене и све градске месне заједнице.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Јун 2019.

Топлана - радови у улицама Дринске дивизије и Мачванској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'