Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник Шапца:
грађани који слободно одлучују доносе добре одлуке

03. Децембар Градоначелник Шапца: <br> грађани који слободно одлучују доносе добре одлуке
Данас је у 24 шабачка села огранизовано гласање на ком грађани одлучују како ће бити потрошен новац од пореза на имовину који је прикупљен у селима. По први пут у историји Србије грађани на гласању не бирају политичке странке или политичаре, него одлучују шта ће бити урађено у њиховом месту.
На гласачким листићима су пројекти које су предлагали мештани и савети месних заједница, као и износи средстава којима свака месна заједница располаже.
Неколико шабачких села, за време гласања, посетио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је подсетио да је шабачки референдум новина у Србији и да је поносан што одлучивање прелази у руке грађана.
-Једва чекам да чујем шта је права народна воља и који су то предлози који ће освојити највише гласова. Црква, балон сала, амбуланта, бунар, вага, школе, путеви само су неки од предлога које су мештани кандидовали за изборе у свом селу. Право да гласају имају сви грађани који су се уписали у списак, без обзира на то да ли су платили порез или не. Да предлажу су могли само они који су порез платили, јер је то поштено. Ми у Шапцу верују да ће оваква политика укључивања грађана у процесе одлучивања показати праву народну вољу и да грађани који слободно одлучују доносе добре одлуке. Оно што данас заокруже на гласачким листима, на пролеће ће бити урађено, то гарантујем ја као градоначелник Шапца, подвукао је Зеленовић и најавио да ће 2018. године у овај процес, поред приградских и сеоских месних заједница бити укључене и све градске месне заједнице.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'