Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Градоначелник демантовао наводе министарке Михајловић

03. Октобар Градоначелник демантовао наводе министарке Михајловић
-Јуче је министарка Михајловић дошла у Шабац, стала пред камере и рекла свим грађанима Шапца како и колико ће нас опет покрасти, рекао је данас градоначелник Шапца Небојша Зеленовић демантујући јучерашње наводе министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић на путу Шабац-Сремска Митровица чија је реконструкција јуче почела.

То је пут, навео је градоначелник, чију је реконструкцију тражио званичним дописом још 2015. године, а потом послао још 30 писама. У питању је државни пут који повезује шабачку индустријску зону са аутопутем.

-Истина је да нису били довољни дописи Града, који су били јако пристојни и уљудни, ни дописи Привредног савета града Шапца ни Комисије за инвестиције града Шапца. Истина је да је било потребно да ја одем у Београд и да тражим информацију како је Град Београд спискао више од 10 милиона евра на Трг републике, да би се јуче министарка нацртала овде. Да нисам то урадио она вероватно јуче не би дошла у Шабац и не би почели радови на једном од најважнијих путева који повезује највећу индустријску зону у Србији са аутопутем, казао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Он је демантовао јучерашњу изјаву министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић да је држава урадила 50 километара путева у Шапцу.

-Истина је да је држава у последњих пет година урадила само 500 метара путева за које је надлежна, а у шабачком крају има више од 150 километара државних путева. Замислите шта би било са мном да је Град Шабац урадио само 500 метара пута за пет година, упитао је градоначелник Шапца.


Градоначелник се осврнуо и на изјаву министарке Михајловић да градска власт дели људе на оне који гласају за и против ње.


-Лаж је да се ја као градоначелник селективно односим према људима и да занемарујемо места где су грађани другачије гласали. Истина је да смо у последњих пет година урадили 40 километара путева на сеоском подручју у готово свим месним заједницама и да смо потрошили милион евра за сређивање атарских путева у свим сеоским месним заједницама. Улагањем милион евра у копање канала заштитили смо све грађане од поплава, без обзира за то за кога су или нису гласали. Свако добронамеран зна да су у Шапцу сви пројекти урађени тако да у њима сви уживају и да сви могу да их користе, било да је у питању трг, базен или више од 20 километара улица у граду које су реконструисане без обзира на то ко је како у њима гласао, објашњава градоначелник Зеленовић.

Влада Србије дугује Шапцу 30 милиона евра и градоначелник овог града истиче ту чињеницу као доказ да је држава та која прави разлику када су у питању опозициони градови.

-Такође је лаж да држава не прави разлику, ова Влада дугује граду Шапцу 30 милиона евра од како сам ја градоначелник. То значи да је од 100.000 наших пунолетних грађана узела по 300 евра. Да не прави разлику урадила би пут од Шапца преко Заблаћа до Црниљева који је у катастрофалном стању, пут према Богатићу, Сремској Митровици, пут према Крупњу и на крају крајева улазак у Шабац преко моста. Сваки Шапчанин зна да су то путеви који су у катастрофалном стању. Међутим, Влада Србије је за пет година урадила само 500 метара пута из своје надлежности, поновио је градоначелник Небојша Зеленовић.

Он је рекао да је Град Шабац у последњих пет година уложио више од милијарду динара у путну инфраструктуру. Конкретно у месним заједницама Мајур и Букор, које су приликом посете министарке Михајловић Шапцу наведене као пример места у које Град не улаже, реконструисани су путеви, проширена водоводна и канализациона мрежа. У Мајур је уложено шест милиона евра у путеве, канализацију и водовод. У Букор је уложено 150 милиона динара и асфалтирано је 12 километара путева, реконструисано 2,5 километра малских путева и урађене припреме за асфалтирање 5,5 километара пута који је касније држава асфалтирала иако није у њеној надлежности.

-За све те путеве које је Влада Републике урадила, а урађено их је истине ради 18 километара, а не 50 километара како министарка каже, држава није надлежна. Замислите да смо ми радили нешто за шта нисмо надлежни да ли бисмо одговарали, упитао је поново Небојша Зеленовић на конференцији за медије коју је одржао у Градској кући у Шапцу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'