Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Грађевински материјал
за избегличке породице

25. Децембар Грађевински материјал <br> за избегличке породице
У Градској управи града Шапца данас су потписани уговори са осам избегличких породица о додели грант пакета који садрже грађевински материјал, појединачне вредности од девет хиљада евра – укупна вредност 72.000 евра.

Како је рекао Слободан Метикош, један од добитника пакета, ово је начин да у великој мери реши стамбено па и животно питање, да омогући свој породици нормалан живот и да „никоме ништа више не мора да објашњава“.

Салко Карадаревић, члан Градског већа града Шапца, рекао је да се из градског буџета издвајају значајна средства за избегла и расељена лица.

- То су наши суграђани и са њима разговарамо о свим њиховим потребама, на основу којих конкуришемо код Комесаријата за избеглице. Тако смо конкурисали и за доделу грант пакета за осам породица, што ће им много помоћи да почну или заврше изградњу својих кућа. Овоје прави пример шабачке политике да нико не буде заборављен, поручио је Карадаревић.

Скупу у Градској управи присуствовале су и Татјана Марковић, начелница Одељења за друштвене делатности и Маријана Јевтић, повереница за избегла и расељена лица.

Од 2009. до данас, Град Шабац је у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције обезбедио 86 пакета грађевинског материјала, 29 сеоских домаћинстава а за још пет кућа процедура је у току, 25 станова за закуп-откуп избеглицама (завршетак градње се очекује до пролећа 2020. године), 40 станова за социјално становање у заштићеним условима за избегла и интерно расељена лица, повратнике по споразуму о реадимисији – укупно 48 станова, од чега је 20 одсто за локално становништво, 19 монтажних кућа за избеглице из Колективног центра „Варна“ и три монтажне куће за локално становништво, девет монтажних кућа из РХП пројекта и 123 пакета за економско оснаживање и осамостаљивање.

У току је јавни позив за доделу сеоских кућа избеглицама и отворен је до 10. јануара 2020. године.

За потребе избеглица у наредној години из градског буџета предвиђено је 15 милиона динара.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'