Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Грађани одлучили – град спровео:
нова амбуланта у Јевремовцу ускоро усељива

14. Новембар Грађани одлучили – град спровео:<br> нова амбуланта у Јевремовцу ускоро усељива
На месту на ком је пре две године било блато и кртице, сада је нова јевремовачка амбуланта у којој ће 2500 пацијената од нове године имати боље услове за лечење.
Када је 2017. године у Јевремовцу први пут било организовано директно одлучивање о трошењу новца од пореза на имовину који је прикупљен у овој месној заедници, мештани су се ујединили око предлога да се изгради амбуланта. Оно што су они одлучили, Град је спровео.

Нова зграда за амбуланту биће завршена до краја децембра, а старе просторије постаће део вртића и отвориће се нови простор за 36 малишана из овог приградског насеља.

Једино се у Шапцу грађани питају како да се потроши новац из буџета и ниједног другог града у Србији, истакао је данас градоначелник Шапца Небојша Зеленовић током посете Јевремовцу.

-Ово чему ми данас присуствујемо има једино у Шапцу. Једино се Шабац пита у целој Србији. Једино у Шапцу грађани могу слободно да одлучују шта је за њих најважније. Једино у Шапцу може да се чује шта је права народна воља. Ево данас се у Јевремовцу гради амбуланта. Мештани су гласали за тај предлог јер је њима то било најважније и сада се реализује, баш као што су и у другим месним заједницама реализовани изгласани пројекти. Сада улазимо у нови круг. Ново директно одлучивање о трошењу новца од пореза на имовину ће бити 8. децембра у 60 месних заједница. Више од 100.000 наших Шапчана могу слободно да одлучују о преко 200 милиона динара, рекао је градоначелник и позвао грађане да учествују.

Он је додао да уколико градске власти не желе да чују од мештана шта је важно да се уради у срединама у којима живе, мештани неће ни желети ту да остану.

-Ја их позивам да се укључе, да се упишу у списак учесника за изјашњавање и да заједно мењамо град, да заједно унапређујемо услове у којим живимо, да заједно радимо добре ствари. Томе политика служи, томе служи овај процес и ми морамо да укључимо грађане у најважније пројекте. Ако не чујемо шта грађани мисле онда они неће хтети ту да живе, они ће бирати друга и срећнија места за живот. Ми желимо да Србију учинимо срећном и да град Шабац буде добар пример за то, закључио је градоначелник.

Милан Васић, председник Месне заједнице “Јевремовац”, најавио је предлоге за наредно одлучивање које ће бити организовано 8. децембра.

-Поносан сам на своје мештане који су гласали за предлог месне заједнице на претходна два референдума да се у Јевремовцу уради нова амбуланта. Као што видите, присуствујемо завршним радовима и та амбуланта ће бити урађена. Поносан сам на своје суграђане зато што учествују у свим акцијама које организујемо у Јевремовцу као што су “два на динар” акције. Три улице смо асфалтирали у претходном периоду. Спојили смо Јевремовац и Летњиковац асфалтирајући локални пут. Поносан сам на своје суграђане и што су иницирали и један велики пројекат који ће се десити у Јевремовцу на пролеће а то је вакумска канализација која треба да омогући да се 700 домаћинстава прикључи на канализацију. Најављујем и ново директно одлучивање које ће бити организовано како у Јевремовцу тако и у осталих 60 месних заједница 8. децембра. Предлози за наредно одлучивање су да се заврши уређење центра Јевремовца, да се постави бехатон, уреде бициклитичке стазе и саобраћајница, и да следећи предлог је уређење гробља. Позивам све да учествују, казао је Васић.


Докторка Ана Петровић која ради у амбулатни у Јевремовцу, објаснила је да су просторије постојеће амбуланте мале и неуслове.

-Ово је стара амбуланта у Јевремовцу, у ову амбуланту долази око 2500 пацијената и у принципу је неуссловна и мала јер су интервенције и шалтер биле једна просторија, док је ординација нешто мало већа. Сви се радујемо новој амбуланти јер ће бити више простора, биће бољи услови за рад и моћи ћемо адекватније и боље да се приближимо грађанима, и да прегледамо пацијенте, казала је докторка Петровић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- у Улици др Андре Јовановића, од раскрснице са Улицом ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'