Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Грађани одлучили – град спровео:
нова амбуланта у Јевремовцу ускоро усељива

14. Новембар Грађани одлучили – град спровео:<br> нова амбуланта у Јевремовцу ускоро усељива
На месту на ком је пре две године било блато и кртице, сада је нова јевремовачка амбуланта у којој ће 2500 пацијената од нове године имати боље услове за лечење.
Када је 2017. године у Јевремовцу први пут било организовано директно одлучивање о трошењу новца од пореза на имовину који је прикупљен у овој месној заедници, мештани су се ујединили око предлога да се изгради амбуланта. Оно што су они одлучили, Град је спровео.

Нова зграда за амбуланту биће завршена до краја децембра, а старе просторије постаће део вртића и отвориће се нови простор за 36 малишана из овог приградског насеља.

Једино се у Шапцу грађани питају како да се потроши новац из буџета и ниједног другог града у Србији, истакао је данас градоначелник Шапца Небојша Зеленовић током посете Јевремовцу.

-Ово чему ми данас присуствујемо има једино у Шапцу. Једино се Шабац пита у целој Србији. Једино у Шапцу грађани могу слободно да одлучују шта је за њих најважније. Једино у Шапцу може да се чује шта је права народна воља. Ево данас се у Јевремовцу гради амбуланта. Мештани су гласали за тај предлог јер је њима то било најважније и сада се реализује, баш као што су и у другим месним заједницама реализовани изгласани пројекти. Сада улазимо у нови круг. Ново директно одлучивање о трошењу новца од пореза на имовину ће бити 8. децембра у 60 месних заједница. Више од 100.000 наших Шапчана могу слободно да одлучују о преко 200 милиона динара, рекао је градоначелник и позвао грађане да учествују.

Он је додао да уколико градске власти не желе да чују од мештана шта је важно да се уради у срединама у којима живе, мештани неће ни желети ту да остану.

-Ја их позивам да се укључе, да се упишу у списак учесника за изјашњавање и да заједно мењамо град, да заједно унапређујемо услове у којим живимо, да заједно радимо добре ствари. Томе политика служи, томе служи овај процес и ми морамо да укључимо грађане у најважније пројекте. Ако не чујемо шта грађани мисле онда они неће хтети ту да живе, они ће бирати друга и срећнија места за живот. Ми желимо да Србију учинимо срећном и да град Шабац буде добар пример за то, закључио је градоначелник.

Милан Васић, председник Месне заједнице “Јевремовац”, најавио је предлоге за наредно одлучивање које ће бити организовано 8. децембра.

-Поносан сам на своје мештане који су гласали за предлог месне заједнице на претходна два референдума да се у Јевремовцу уради нова амбуланта. Као што видите, присуствујемо завршним радовима и та амбуланта ће бити урађена. Поносан сам на своје суграђане зато што учествују у свим акцијама које организујемо у Јевремовцу као што су “два на динар” акције. Три улице смо асфалтирали у претходном периоду. Спојили смо Јевремовац и Летњиковац асфалтирајући локални пут. Поносан сам на своје суграђане и што су иницирали и један велики пројекат који ће се десити у Јевремовцу на пролеће а то је вакумска канализација која треба да омогући да се 700 домаћинстава прикључи на канализацију. Најављујем и ново директно одлучивање које ће бити организовано како у Јевремовцу тако и у осталих 60 месних заједница 8. децембра. Предлози за наредно одлучивање су да се заврши уређење центра Јевремовца, да се постави бехатон, уреде бициклитичке стазе и саобраћајница, и да следећи предлог је уређење гробља. Позивам све да учествују, казао је Васић.


Докторка Ана Петровић која ради у амбулатни у Јевремовцу, објаснила је да су просторије постојеће амбуланте мале и неуслове.

-Ово је стара амбуланта у Јевремовцу, у ову амбуланту долази око 2500 пацијената и у принципу је неуссловна и мала јер су интервенције и шалтер биле једна просторија, док је ординација нешто мало већа. Сви се радујемо новој амбуланти јер ће бити више простора, биће бољи услови за рад и моћи ћемо адекватније и боље да се приближимо грађанима, и да прегледамо пацијенте, казала је докторка Петровић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'